Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Henkilökohtaisen sunnitelman mukaan
Ammatilliset perustutkinnot
Kangasala, Nokia, Tampere

Alkavat koulutukset
Kangasala
Syksyllä / joustavasti

Nokia
Syksyllä / joustavasti

Tampere
Syksyllä / joustavasti
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija | Tredu

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Alan työpaikat ovat ravintoloissa, hotelleissa, henkilöstöravintoloissa, opiskelija- ja lounasravintoloissa, laivoilla, sairaaloissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa sekä juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto Tredussa

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa: asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija) ja ruokapalvelun osaamisalan (kokki).

Tarjoilija erikoistuu tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin. Tarjoilija huolehtii asiakastilojen viihtyisyydestä sekä ruokien ja juomien myynnistä. Hän tarjoilee ja työskentelee kassalla. Myös tilaus- ja edustustarjoilu kuuluvat tarjoilijan työhön.

Kokki erikoistuu monipuolisesti ruoanvalmistukseen: ruoka-annosten suunnitteluun, ruokien valmistamiseen ja tarjolle asettamiseen. Kokki käyttää toimintaympäristönsä mukaisia erilaisia työvälineitä ja laitteita. Lisäksi kokki osaa järjestää edustus- ja juhlatilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan.

Tutkinnon sisältö

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä), kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa (yhteensä 65 osaamispistettä) ja valinnaisia tutkinnon osia 60 osaamispistettä.

Tutkinnon toteutus

Opinnot koostuvat kontakti- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, opintokäynneistä, projekteista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Koulutuksen aikana voi hakeutua ulkomaille. Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella, jos sinulla on työsuhde tai toimit yrittäjänä. Opinnoissa on mahdollisuus perehtyä myös yrittäjyyteen.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija täytä seuraavat tiedot: