Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Ammatilliset perustutkinnot
Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Tampere, Virrat - Näytä kaikki  
Alkavat koulutukset
Kangasala
Syksyllä / joustavasti

Lempäälä
Syksyllä / joustavasti

Nokia
Syksyllä / joustavasti

Orivesi
Syksyllä / joustavasti
Tredun koulutukset

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Lähihoitaja suunnittelee, toteuttaa ja arvioi hoitoa asiakkaan tarpeita ja toiveita kunnioittaen. Hän työskentelee hoidon, huolenpidon, kasvatuksen, ohjauksen ja kuntoutuksen tehtävissä.

Koulutukseen hakeutuessa ja opintojen aikana henkilön on täytettävä tietyt sosiaali- ja terveysalan edellytykset. Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma suunnitelma opinnoista. Suunnitelmassa huomioidaan nykyinen osaaminen sekä aiempi koulutus ja kokemus.

Opiskelijavalintaan vaikuttaa motivaatio, sitoutuminen, koulutustarve, elämäntilanne ja vuorovaikutustaidot.

Osaamisalat

Osaamisalalle hakeudutaan opintojen aikana. Opiskelija voi hakea ensisijaisesti oman toimipisteensä osaamisalalle. Muihin toimipisteisiin voi hakea, kun niissä on vapaita opiskelupaikkoja. Opiskelijavalinta tehdään hakutoiveen, opintomenestyksen ja soveltuvuuden perusteella.

Ikääntyvien hoito ja kuntoutus

Ohjaat ikääntyneitä voimavaralähtöisesti ja osallistaen. Osallistut hoitoon ja kuntoutukseen avopalveluissa ja palveluasumisen yksiköissä. Työpaikkoja ovat esimerkiksi asumisyksiköt, päivä- ja palvelukeskukset, kotihoito, vanhainkodit, terveyskeskusten vuodeosastot ja sairaalat.

Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito

Suunnittelet, toteutat ja arvioit asiakas- ja perhekeskeistä hoitoa ja kasvatusta. Asiakkaina ovat myös sairaat ja erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret. Edistät terveyttä ja hyvinvointia. Työpaikkoja ovat esimerkiksi päivähoito, koulu, kotihoito, perhetyö ja lastensuojelu.

Mielenterveys ja päihdetyö

Teet ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa mielenterveys- ja päihdetyötä. Edistät asiakkaan toimintakykyä ja arjesta selviytymistä. Työpaikkoja ovat esimerkiksi mielenterveys- ja päihdehuollon yksiköt, päivätoimintakeskukset, hoito- ja kuntoutumisyksiköt sekä sairaalat.

Sairaanhoito ja huolenpito

Edistät asiakkaan terveyttä. Suunnittelet, toteutat ja arvioit hoitoa ja huolenpitoa moniammatillisessa tiimissä. Työpaikkoja ovat esimerkiksi kotihoito, palveluasumisyksiköt, sairaalat, terveyskeskukset ja vanhainkodit.

Suunhoito

Edistät suun ja hampaiden terveyttä. Toimit hoitotiimissä yhteistyössä hammaslääkärin kanssa tutkimuksessa ja hoidossa. Ohjaat asiakkaita ja huolehdit vastaanotosta. Työpaikkoja ovat esimerkiksi hammashoitolat, sairaalat ja laitokset.

Vammaistyö

Suunnittelet, toteutat ja arvioit eri-ikäisten ja eri tavalla vammautuneiden asiakkaiden yksilöllistä hoitoa, kasvatusta ja kuntoutusta. Teet yhteistyötä asiakkaan ja moniammatillisen tiimin kanssa. Osaat käyttää erilaisia kommunikointimenetelmiä ja ohjata asiakasta. Edistät terveyttä ja hyvinvointia. Työpaikkoja ovat esimerkiksi palvelutalot, asumisyksiköt, päivähoito, erityiskoulut, työ- ja toimintakeskukset sekä perhekodit.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Sammonkatu 45
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: