Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Vantaa

Alkavat koulutukset
Vantaa
Syksy

Vantaa
Joustavasti

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto tarjoaa perusvalmiudet toimia levyseppähitsaajana tai koneistajana. Alan työtehtäviin kuuluvat muun muassa erilaisten metallituotteiden valmistaminen ja kokoaminen sekä koneiden ja tuotantolinjojen asentaminen, käyttäminen ja kunnossapito. Koulutusta toteutetaan yhdessä alan yritysten kanssa.

Levyseppähitsaaja on metallialan kysytty kädentaitaja, joka hitsaa ja työstää metallia konepajoissa, telakoilla tai rakennustyömailla. Metallialalla on hyvä työtilanne.

Levyseppähitsaajaksi kouluttaudut tuotantotekniikan osaamisalalla.

Koneistaja on metallialan mestari, joka valmistaa koneiden osia ja metallikappaleita erilaisin työstömenetelmin konepajoissa, metalliverstailla tai alan yrityksissä. Metallialalla on kysyntää osaajista.

Koneistajaksi kouluttaudut tuotantotekniikan osaamisalalla.

Koneistajaksi voit opiskella Variassa oppisopimuksella. Oppisopimusta varten tarvitset työpaikan. 

Metalliala tarvitsee uusia osaajia. Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä perinteisistä kädentaidoista ohjelmointiin ja automaatioon. Kone- ja tuotantotekniikan koulutuksessa opit valmistamaan ja kokoamaan erilaisia metallituotteita, hallitsemaan asennus-, automaatio- ja kokoonpanotöitä sekä pitämään kunnossa koneita ja tuotantolinjoja.

Opinnot sisältävät teoriaa ja käytännön harjoittelua oppilaitoksessa sekä opiskeluakoulutussopimuksellataioppisopimuksellatyöelämässä.

Osaaminen osoitetaan näytöillä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.

Koulutuksen sisältö 

Kone- ja tuotantotekniikan opintojen aikana suoritetaan pitkiä opintojaksoja työpaikoilla. Jaksot toteutetaan yhteistyössä lähiseudun yritysten kanssa. 

Kone- ja tuotantotekniikan ala tekee vuosittain kansainvälistä opiskelijavaihtoa Saksaan, Italiaan ja Hollantiin. Vaihdon aikana voi muun muassa tutustua paikalliseen koulu- ja yrityskulttuuriin tai suorittaa työpaikalla oppimista.

Jotkin oppilaitoksemme yhteistyöyrityksistä toimivat kansainvälisesti, joten työpaikalla oppimista on mahdollista suorittaa halutessaan ulkomailla.

Toimipiste

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1, 01370 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on keväällä 2023.

Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille. Hakijalta toivotaan aiempaa opiskelu- tai työtaustaa alalta.

Koulutuksen kesto

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja tai levyseppähitsaaja

Kustannukset

Opinnot ja opintojen suorittamiseen tarvittavat oppikirjat, työvälineet ja materiaalit ovat pääsääntöisesti maksuttomia kunnes opiskelija täyttää 20 vuotta.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Variasta työelämän ammattilaiseksi

Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja tai levyseppähitsaaja täytä seuraavat tiedot: