Taideteollisuusalan ammattitutkinto | sisustaja

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Oppisopimuskoulutus
Vantaa
Ammattitutkinnot

Taideteollisuusalan ammattitutkinto | sisustaja

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon suorittanut sisustaja voi toimia monipuolisesti alan erilaisissa tehtävissä sen mukaan, onko opinnoissaan keskittynyt asiakaspalvelutehtäviin vai käytännön työhön. Suuri osa sisustajista työllistää itsensä omassa yrityksessä.

Sisustajan työtehtäviin kuuluvat pintakäsittely- ja sisätilojen rakennustyöt, suunnittelu- ja stailaustyöt, kalusteasennukset sekä asiakaspalvelutehtävät.

Sisustajalle on tyypillistä yrittäjämäinen ote työelämässä ja itsensä työllistäminen esimerkiksi yrittäjänä. 

Sisustaja voi työllistyä monipuolisesti alan erilaisiin tehtäviin valitun opintopolun mukaisesti. Asiakaspalvelutehtävät työllistävät sisustajia suunnittelijamyyjinä sisustus-, tekstiili- ja kalustemyymälöistä valaistusliikkeisiin. Käytännön työhön keskittyvä sisustaja voi toimia rakennus- ja saneerausyrityksissä pintakäsittely- ja sisätilojen rakennustöissä tai esimerkiksi kalusteasentajana.  

Suuri osa sisustajista työllistää itsensä omassa yrityksessä tarjoamalla erilaisia suunnittelu- ja stailauspalveluja, sisustusten toteutusta tai sisustustuotteiden vähittäismyyntiä. Sopivan työpaikan voi löytää myös muualta kuin sisustusalan yrityksestä. 

Sisustusala työllistää aktiivisen hakijan hyvin, sillä alalla on paljon piilotyöpaikkoja

Koulutuksen sisältö

Alalla jo toimineet voivat päivittää ja täydentää osaamistaan taideteollisuusalan ammattitutkinnon avulla.

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon (sisustaja) opinnot sisältävät suunnitteluosaamiseen, sisustusten toteuttamiseen ja asiakaspalveluun liittyviä keskeisiä tiedollisia ja taidollisia opintoja sekä perehtymistä alalla käytettäviin tietoteknisiin sovelluksiin. Opinnoissa osaamista voi kehittää myös näyttelysuunnittelun ja -toteutuksen, yrittäjyyden ja ohjaustoiminnan alueilla.

Opinnot sisältävät opiskelua koulutussopimuksella tai oppisopimuksella työelämässä sekä tarvittaessa teoriaa ja käytännön harjoittelua oppilaitoksessa.

Osaaminen osoitetaan näytöillä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.

Laajuus ja kesto

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Sisustajan tutkinnon osista 40 osaamispistettä on pakollisia ja 110 osaamispistettä valinnaisia. 

Opintojen kesto määräytyyhenkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, ja siinä huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen.

Toimipiste

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1, 01370 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan Varian kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää taideteollisuuden perustutkintoa tai vähintään kolmen vuoden työkokemusta sisustusalalta.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1. Hakijalta edellytetään todistusta kielitaidosta. 

Hakija toimittaa kielitaitotodistuksen, jos hakijan äidinkieli ei ole suomi ja jos hän ei ole suorittanut perusopetusta tai toisen asteen tutkintoa suomen kielellä. 

Hakijoihin ollaan yhteydessä sähköpostilla, jossa ohjeistetaan hakuprosessin eteneminen ja mahdolliset ennakkotehtävät. 

Koulutuksen kesto

Taideteollisuusalan ammattitutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. 

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan ammattitutkinto | sisustaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Variasta työelämän ammattilaiseksi

Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan ammattitutkinto | sisustaja täytä seuraavat tiedot: