TUVA | tutkintokoulukseen valmentavan koulutus

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
   
Vantaa
Ammatillinen koulutus

TUVA | tutkintokoulukseen valmentavan koulutus

TUVA-koulutus yhdistää perusopetuksen lisäopetuksen (kymppiluokka), lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen (LUVA) ja ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA) yhtenäiseksi nivelvaiheen koulutuskokonaisuudeksi 3.8.2022 alkaen. Opetusta toteutetaan ammattiopisto Varian Hiekkaharjun toimipisteessä ja Tikkurilan, Lumon ja Vaskivuoren lukioiden yhteydessä.

Tavoitteet

TUVA-koulutuksen tavoitteena on saavuttaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joilla opiskelija suoriutuu toisen asteen tutkintoon johtavasta koulutuksesta. TUVA-koulutuksen aikana voit korottaa perusopetuksen arvosanoja, sekä suorittaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja ja vahvistaa opiskeluvalmiuksia.

Kohderyhmä

Opetus on tarkoitettu niille jotka,

  • haluavat korottaa peruskoulun päättötodistuksen numeroita
  • haluavat selkiyttää jatko-opiskelusuunnitelmiaan
  • tarvitsevat suomen kielen opetusta ennen toisen asteen opintoja
  • eivät ole päässeet haluamaansa opiskelupaikkaan
  • eivät ole löytäneet mielekästä opiskelupaikkaa

Toteutus

Hakeutuessasi koulutukseen sinun ei vielä tarvitse tietää, haluatko jatkaa lukiokoulutuksessa vai ammatillisessa koulutuksessa. Ensimmäisen opetusviikon aikana kaikki opiskelijat haastatellaan. Ryhmäjako eri toimipisteisiin toteutetaan opiskelijan tiedossa olevien tavoitteiden ja tuen tarpeiden mukaan.

Koulutus muodostuu erillisistä osista. Kaikille yhteinen on opinto- ja urasuunnittelutaidot-osio. Valinnaisista koulutuksen osista valitaan vähintään kaksi. Valinnaisia koulutuksen osia ovat perustaitojen vahvistaminen, ammatillisen koulutuksen osat ja niihin valmentautuminen, lukiokoulutuksen osat ja niihin valmentautuminen, arjen taidot ja yhteiskunnallinen osallisuus, työelämätaidot ja työelämässä tapahtuva oppiminen ja valinnaiset opinnot. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti omassa ryhmässä, mutta yksilölliset valinnat mahdollistavat opiskelun myös muissa kokoonpanoissa tai toimipisteissä, esimerkiksi nuorisotoimen työpajoilla tai toisen asteen koulutuksen opintotarjonnan parissa.

TUVA-koulutuksen laajuus on 38 viikkoa ja suoritusaika vuosi. TUVA-koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti toisen asteen opintoihin oman osaamisen kehittyessä vastaamaan toisen asteen koulutuksessa vaadittavaa osaamistasoa.

Toimipiste

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1, 01370 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutuksen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Jatkuvassa haussa haetaan oppilaitoksen omilta sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Tutkinto / todistus

Tutkintokoulukseen valmentava koulutus

Kustannukset

Koulutus on maksutonta, mutta oppimateriaalit ja koulumatkat opiskelija maksaa itse.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta TUVA | tutkintokoulukseen valmentavan koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Variasta työelämän ammattilaiseksi

Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta TUVA | tutkintokoulukseen valmentavan koulutus täytä seuraavat tiedot: