Video
Media-alan ammattitutkinto | audiovisuaalinen osaamisala

Media-alan ammattitutkintokoulutus on kilpailukykyinen vaihtoehto kouluttautua av-alan ammattilaiseksi esim. kuvaajaksi, editoijaksi, äänittäjäksi tai tuottajaksi. Koulutus pitää sisällään ammattitutkintoon vaadittavat näytöt. Tutkinto suoritetaan tekemällä työtä oikeissa tuotannoissa, taaten hyvät verkostoitumis- ja työllistymismahdollisuudet.
Tutkintokoulutuksen sisältö
Jokaiselle opiskelijalle tehdään tasokartoituksen perusteella henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan määräytyy tutkintokoulutuksen laajuus ja lähiopetuksen määrä.
Opetus tapahtuu pääosin oikeissa av-alan työtilanteissa. Näitä työ- ja oppimisitilanteita tarjoavat koulutuksen aikana tehtävät tilaajalähtöiset elokuva-, tv- ja videotuotannot sekä kunkin opiskelijan henkilökohtaiset työharjoittelut ja työjaksot.Tutkinnon voi suorittaa osallistumalla näyttötilaisuuksiin.
Tutkintokoulutuksen valinnaisia sisältöjä
- videokuvaus ja -valaisu
- editointi
- tuottaminen
- äänitys ja äänisuunnittelu
- käsikirjoitus; av-sisällön suunnittelu
- ohjaus; av-tuotannon ohjaaminen
Koulutus sisältää media-alan ammattitutkinnon audiovisuaalisen osaamisalan suorittamiseen tarvittavan koulutuksen sekä tutkintoon vaadittavat näyttötilaisuudet. Opiskeluaika on n. 18 kuukautta, mutta riippuu opiskelijan aiemmasta taustasta. Koulutuksen sisältö muodostuu media-alan ammattitutkinnon vaatimusten mukaisesti.
Opetus tapahtuu pääosin oikeissa av-alan työtilanteissa. Näitä työ- ja oppimisitilanteita tarjoavat koulutuksen aikana tehtävät tilaajalähtöiset elokuva-, tv- ja videotuotannot sekä kunkin opiskelijan henkilökohtaiset työharjoittelut ja työjaksot.
Media-alan ammattitutkinto suoritetaan henkilökohtaisen tutkintosuunnitelman mukaisesti, jolloin tutkinnon suorittaminen voi kestää kauemmin kuin tutkintokoulutus. Tällöin tutkintoon vaadittavat viimeiset tutkintotilaisuudet voidaan järjestää vasta riittävän ammatillisen kokemuksen myötä koulutuksen jälkeen. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta osallistumalla näyttötilaisuuksiin.
Jatko-opinto mahdollisuudet
Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin. Media-alan ammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito toimia media-alan työtehtävissä. Hän tuntee media-alan toimintaympäristön ja hallitsee audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan mukaiset tuotantoprosessit. Lisäksi media-alan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee myös valitsemansa media-alan erityispiirteet.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Tutkintokoulutuksen kohderyhmänäovat ensisijaisesti henkilöt, jotka ovat suorittaneet:
- audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon (media-assistentti)
- Voionmaan elokuva- ja tv-linjan tai dokumenttilinjan
- vastaavat tiedot ja taidot muualla koulutuksessa tai työelämässä
Opiskelijat valitaan hakemusten, haastattelun ja aikaisemman opintomenestyksen tai työelämässä hankitun osaamisen perusteella. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Koulutukseen hakeudutaan jatkuvan haun periaatteella.
Tutkinto / todistus
Media-alan ammattitutkinto
Kustannukset
Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua ja oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta.
Ota yhteyttä

Tervetuloa Voionmaan koulutuskeskukseen!
Voionmaan koulutuskeskus on viestintään ja taiteeseen erikoistunut oppilaitos, joka sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa. Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelee vuosittain reilut 100 opiskelijaa kansanopistolinjoilla. Mediakoulutuksen lisäksi tarjolla on avoimen yliopiston koulutuslinjat kasvatustieteistä, psykologiasta, hallintotieteistä, yhteiskuntatutkimuksesta sekä politiikan tutkimuksen ja historian opintoja. Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa...
Lue lisää oppilaitoksesta Voionmaan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä