Ylemmät AMK-tutkinnot

Sähkövoimatekniikka | YAMK

Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sähkövoimatekniikka | YAMK

Sähkö- ja energiatekninen ala on nopeassa muutoksessa: hajautettu energiantuotanto, energian varastointi, älykkäät sähköverkot sekä tulevaisuuden energiaratkaisut vaativat tekijältään uusia valmiuksia. Sähkövoimatekniikan YAMK-koulutus on suunnattu pääosin asiantuntija – ja esimiestehtävissä oleville tai niihin pyrkiville sähköalan työntekijöille.

Sähkönhuoltokentän organisaatiot kehittyvät, tehtäviä ulkoistetaan ja yritykset keskittyvät ydinosaamisalueisiinsa. Näiden muutosten kohtaamiseen saat parhaat mahdolliset eväät Xamkin sähkövoimatekniikan YAMK-koulutuksessa.

Koulutuksessa perehdyt johtamiseen, yrittäjyyteen sekä yleisiin kehittämismenetelmiin yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssaSaat tiedot sähköalan viimeisimmistä kehitystrendeistä sähkötekniikan ja voimalaitostekniikan alalta. Sähkövoimatekniikan tulevaisuuden tekniikoiden tunnistaminen, energiatekninen osaaminen sekä liiketoimintaosaaminen parantavat kilpailukykyäsi työmarkkinoilla sekä uralla etenemisen mahdollisuuksiasi.

Opinnot keskittyvät sähkönjakelun luotettavuuteen ja älykkäisiin sähköverkkoihin sekä sähkökäyttöihin. Voimalaitostekniikan opinnoissa kehität osaamistasi energiatekniikan ja voimalaitostekniikan alalla.

Sähkövoimatekniikan opinnot

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä (op):

Ydinosaaminen, 20 op

  • älykkäät sähköverkot
  • johtaminen sähköalalla
  • energiatekniikka
  • sähkökäytöt

Ydinosaamisen opinnot koskevat kaikkia tutkinnon opiskelijoita.

Älykkäät sähköverkot–opintojaksossa perehdyt älykkäiden sähköverkkojen käsitteisiin sen eri osa-alueisiin sekä tietokonepohjaisiin laskentamenetelmiin.

Johtaminen sähköalalla–opintojaksossa perehdyt johtamisen keskeisiin työkaluihin energia-alalla.

Energiatekniikassa keskitytään termodynamiikan perusteisiin, kiertoprosesseihin ja energiataselaskelmiin. Tulet hallitsemaan uusiutuvien energiantuotantotapojen perustekniikat sekä voimalaitoskäytön perusteet.

Sähkökäytöt-opintojakson suoritettuasi ymmärrät sähkökäytöt kokonaisuuksina. Lisäksi ydinosaamisen opinnoissa käsitellään johtamista sähköalalla.

Täydentävä osaaminen, 10 op

Täydentävän osaamisen opinnot voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä,  monialaisesta Master School –tarjonnasta. Voit siten rakentaa urapolkuasi HOPSisi mukaisesti ammatillista kasvuasi parhaiten palvelevien opintojaksojen avulla.

Täydentävissä opinnoissa tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä verkko- ja lähiopetuksena toteutettavia opintoja seuraavista kokonaisuuksista:

  • tutkimus ja kehittäminen
  • johtaminen ja yrittäjyys
  • kansainväliset työympäristöt
  • tieto, digitaalisuus ja verkostot

Täydentäviä opintoja voit suorittaa myös muiden korkeakoulujen ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista (YAMK tai maisteriohjelmat).  Täydentäviin opintoihin voidaan hyväksilukea myös aiemmin suoritettuja, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia opintoja, mikäli ne sopivat suoritettavan tutkinnon tavoitteisiin.

Opinnäytetyö, 30 op

Tärkeä osa opintojasi on opinnäytetyö. Se liittyy parhaimmillaan oman työsi tai työyhteisösi kehittämiseen. Opinnäytetyössä tunnistat ammattialasi kehittämistarpeita – suunnittelet ja toteutat työelämän muutosta edistävän tutkimus- tai kehittämisprosessin. Voit tehdä opinnäytetyön myös Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnan hankkeissa.

Opinnäytetyö ei välttämättä ole sidoksissa puhtaasti sähkö- tai energiatekniikoihin, vaan ymmärretään laajasti. Se voi sisältää alan muutosvaatimusten käytännön toteutusta, eri ilmiöiden tutkimista ja organisaatioiden kehittämistä.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina, eli voit opiskella työn ohella. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä.

Lähiopetus toteutetaan Xamkin Mikkelin kampuksella. Lähiopetusta on perjantai-iltaisin ja lauantaipäivisin noin kerran kuussa, yhden lukuvuoden aikana. Poikkeuksena voimalaitoksen käyttökoulutus, joka tapahtuu yhtenä viikonloppuna Kotkassa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Mikkeli
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (ylempi AMK)

Kustannukset

  • Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 13 500 euroa / lukuvuosi, apurahajärjestelmä ja lisätietoja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilla sivuilla.
  • Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 13 500 euros/academic year. Scholarship scheme and further information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkövoimatekniikka | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...

Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu