Verkko- tai etäopiskelu

Kouluttaudu ja pätevöidy kotisohvalta!

Etäopiskelun ja verkko-opiskelun suosio on kasvanut huomattavasti, ja nykyään on mahdollista opiskella melkein mitä tahansa ajasta ja paikasta riippumatta. Tutustu etä- ja verkko-opiskelun vaihtoehtoihin!
Näyttää 1-20 koulutusta 357 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 357 tuloksesta

Verkko- ja etäopiskelu

Verkko- ja etäopiskelu on hauska ja helppo tapa kouluttautua! Etä- ja verkko-opiskelu on joustavaa, ja mahdollistaa vaikka työssäkäynnin tai toisella paikkakunnalla asumisen opiskelun aikana.

Vaikka verkko- ja etäopinnot voivat tuntua helpommalta vaihtoehdolta perinteiseen läsnäoloa vaativaan opiskelumuotoon verrattuna, vaativat verkko- ja etäopinnot omaa halua oppia, motivaatiota tehdä töitä ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja oman opiskelun aikatauluttamiseen. Opiskelu etänä on huomattavan itsenäistä, joten omasta oppimisesta on pidettävä huolta. 

Monimuoto-opinnot

Monimuoto-opinnot tarkoittavat yhdistelmää erilaisia opintomuotoja. Opintoihin voi kuulua jonkin verran lähiopetusta, ryhmätöitä, itsenäistä opiskelua ja verkossa suoritettavia tehtäviä. Lähipäivien, eli päivien jolloin opiskelijoiden tulee olla läsnä koululla, määrä vaihtelee tutkinnosta, oppilaitoksesta ja opintojen vaiheesta riippuen. Jossain tutkinnoissa lähipäiviä voi olla ainoastaan muutamia kuukaudessa, jolloin opinnot ovat helppo sovittaa muuhun elämään.

Monimuotototeutuksena suoritettavat opinnot ovat joustavampi tapa opiskella verrattuna perinteiseen päiväopiskeluun. Useat ammattikorkeakoulut tarjoavat päiväopintojen lisäksi monimuoto-opintoja.

Verkko-opinnot

Verkko-opintoja suoritettaessa tarvitset vain tietokoneen, toimivan internet-yhteyden ja itsenäisen ja tarmokkaan asenteen. Verkko-opintojen suorittaminen vaatii motivaatiota opintojen suorittamiseen: opiskella pitää, vaikka kotisohvaa pidemmälle ei tarvitsisikaan lähteä. Jotkut verkko-opinnot sisältävät myös läsnäoloa vaativia tapaamisia tai kurssisuorituksia, jotkut opinnot voi suorittaa kokonaan verkon välityksellä. 

Monet oppilaitokset tarjoavat verkko-opintoja, joten verkossa on mahdollista suorittaa monentasoisia koulutuksia.

Vertaile koulutuksia