Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hotelli & Ravintola - kokki, tarjoilija, ravintolapäällikkö

Hotelli & Ravintola - kokki, tarjoilija, ravintolapäällikkö

Hotelli & Ravintola

Hotelli- ja ravintola-alalla löytyy lukuisia eri ammattivaihtoehtoja, kuten tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, hovimestari tai hotellipäällikkö. Työskentely esimerkiksi ravintolassa on hauskaa, mutta myös samalla intensiivistä ja fyysisesti vaativaa. Alan työntekijöiltä edellytetäänkin korkeaa stressinsietokykyä, sosiaalisuutta ja palvelualttiutta. Alta löydät Suomessa järjestettäviä hotelli- ja ravintola-alan aikuiskoulutuksia!

Näyttää 1-50 yhteensä 104 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
Dieettikokin erikoisammattitutkinto Iisalmi Ylä-Savon ammattiopisto
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Porvoo Edupoli nuorille
Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori Tampere Tampereen palvelualan ammattiopisto
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto Useita (2) Koulutuskeskus JEDU
Eritysruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto Hämeenlinna Ammattiopisto Tavastia
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen för invandrare, kock Karjaa Axxell
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kock (ungdomar) Karjaa Axxell
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kock (ungdomar) Parainen Axxell
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kock (vuxna) Karjaa Axxell
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutus | restonomi | monimuotototeutus Helsinki Haaga-Helia
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija Useita (2) Hyria koulutus
Hotellivirkailijan ammattitutkinto Hämeenlinna Ammattiopisto Tavastia
Leipurin ammattitutkinto Useita (2) Riveria
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto Hyvinkää Hyria koulutus
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto Iisalmi Ylä-Savon ammattiopisto
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto Useita (2) Koulutuskeskus JEDU
Master of Arts in Entrepreneurship for the Global Hospitality and Tourism Industry | Switzerland Brig César Ritz Colleges
Master of Arts in Hospitality, Health and Wellbeing | Switzerland Brig César Ritz Colleges
Master of International Business in Culinary Management | Switzerland Lucerne Culinary Arts Academy, Switzerland
Master of International Business in Hospitality Management | Switzerland Montreux HIM – Hotel Institute Montreux
Master of International Business in Hotel and Design Management | Switzerland Neuchâtel IHTTI – School of Hotel and Design Management, Neuchatel
Master of International Business in Hotel and Resort Management | Switzerland Leysin SHMS – Swiss Hotel Management School
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus | verkkopainotteinen monimuotototeutus Espoo Laurea-ammattikorkeakoulu
Matkailu- ja palveluliiketoiminta | restonomi (AMK) | monimuotototeutus Useita (2) Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Matkailualan perustutkinto | matkailupalvelujen tuottaja Hyvinkää Hyria koulutus
Matkailualan perustutkinto | matkailupalvelujen tuottaja, matka-asiantuntija, vastaanottovirkailija Useita (2) Koulutuskeskus JEDU
Matkailualan perustutkinto | vastaanottovirkailija Tampere Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Matkailualan perustutkinto | vastaanottovirkailija Porvoo Edupoli nuorille
Matkailualan perustutkinto | vastaanottovirkailija Kotka Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Matkailualan perustutkinto | vastaanottovirkailija Hyvinkää Hyria koulutus
Matkailualan perustutkinto | vastaanottovirkailija Inari Saamelaisalueen koulutuskeskus
Matkailualan perustutkinto | vastaanottovirkailija | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu | oppisopimus mahdollista Useita (2) Mäntän seudun koulutuskeskus
MBA in International Hospitality & Service Industries Management Bulle Glion Switzerland
MSc in International Hospitality Finance Bulle Glion Switzerland
Online MBA in International Hospitality & Service Industries Management Verkko- tai etäopiskelu Glion Online
Postgraduate Certificate in International Hospitality and Services Administration Verkko- tai etäopiskelu Glion Online
Postgraduate Diploma in Hospitality Business Management | Switzerland Montreux HIM – Hotel Institute Montreux
Postgraduate Diploma in Hotel and Events Management | Switzerland Leysin SHMS – Swiss Hotel Management School
Postgraduate Diploma in International Hospitality and Services Management Verkko- tai etäopiskelu Glion Online
Postgraduate Diploma in International Hotel and Design Management | Switzerland Neuchâtel IHTTI – School of Hotel and Design Management, Neuchatel
Postgraduate Diplomas in Hospitality Management Lontoo Glion London
Professional Development Certificate in International Hospitality and Services Administration Verkko- tai etäopiskelu Glion Online
Professional Development Diploma in International Hospitality and Services Administration Verkko- tai etäopiskelu Glion Online
Ravintola- ja catering-ala | kokki | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu | oppisopimus mahdollista Useita (2) Mäntän seudun koulutuskeskus
Ravintola- ja catering-ala | tarjoilija | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu | oppisopimus mahdollista Useita (2) Mäntän seudun koulutuskeskus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki Useita (4) Oulun seudun ammattiopisto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija Useita (2) Oulun seudun ammattiopisto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki Tampere Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki Hämeenkyrö Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrön toimipiste
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki Useita (2) Hyria koulutus
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-50 yhteensä 104 tulosta
Näytä kaikki (54) koulutukset

Hotelli & Ravintola - kokki, tarjoilija, ravintolapäällikkö -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma antaa monipuoliset mahdollisuudet sijoittua palvelualalle. Työpäivät ovat vaihtelevia ja työtehtävät moninaisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja. Alle olemme keränneet alan kouluttautumisvaihtoehtoja.


Useimpiin hotelli- ja ravintola-alan aikuiskoulutuksiin edellytetään 18-vuotiaana hankittua yleistä työkokemusta vähintään kaksi vuotta (kaikki työkokemus otetaan huomioon). Työkokemuksen tulee olla hankittu hakuajan päättymiseen mennessä. Koulutsohjelmia ovat mm.:

  • Hotellipalvelun koulutusohjelma (esim. hotellivirkailija)
  • Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelma (esim. ravintolakokki)
  • Ravintolapalvelun koulutusohjelma (esim. tarjoilija)

Hotellipalvelun koulutusohjelmasta valmistunut hotellivirkailija työskentelee hotellin, lomakylän tai matkustajakodin vastaanotossa. Ravintolan ruokatuotannon koulutusohjelmasta valmistunut ravintolakokki suunnittelee ruokalistoja ja valmistaa ruokia, ja voi työskennellä ravintolassa, juhla- ja pitopalveluyrityksessä tai matkustaja- tai rahtialuksella.

Ravintolapalvelun koulutusohjelmasta valmistuneen muita ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi hovimestari, junatarjoilija, kahvilatarjoilija, laivatarjoilija ja ravintolatyöntekijä.



Ammattikorkeakoulujen matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa suuntautumisvaihtoehtoina hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman sekä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman. Opinnot kestävät n. 3,5 vuotta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös aikuiskoulutuksena.

Koulutusohjelma antaa ammatilliset perusvalmiudet majoitus- ja ravintola-alan esimies- ja asiantuntijatehtäviin. Yhteisissä opinnoissa korostuvat alakohtaiset opinnot, esimiestyö ja henkilöstöhallinto, viestintä- ja vuorovaikutustaidot, palveluosaaminen ja taloushallinto. Majoitusliikkeen tai ravintolan johtamisen suuntautumisopinnoissa keskitytään alan erityisosaamiseen ja yrittäjyyteen. Opintoihin sisältyy monipuolisen kielitaidon vahvistaminen ja informaatioteknologian hyväksikäyttö.

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmasta valmistunut restonomi voi työskennellä esimerkiksi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan esimies- ja johtotehtävissä. Koulutuksesta valmistuneella on myös valmiudet työskennellä alalla yrittäjänä. Opinnoissa voi suuntautua joko hotelli- ja kongressipalvelujen tai ravitsemispalvelujen johtamiseen.

    Vertaile koulutuksia