Ammatilliset perustutkinnot

Barnledare (för unga)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Barnledare (för unga)

Vill du jobba med barn i ett roligt, utmanande och kreativt jobb? Är du intresserad av att få leka och vara utomhus under arbetsdagen? Skulle du gilla att planera och leda olika aktiviteter för barn? Då kanske studier till barnledare kunde vara något för dig!

Barnledare jobbar i första hand som barnskötare inom småbarnspedagogiken, dvs på daghem, förskola eller gruppfamiljedaghem. Du får därmed vara med och skapa en trygg och meningsfull vardag för 0-6 åringar. Som barnledare är du behörig att jobba som barnskötare inom småbarnspedagogiken (Lag om småbarnspedagogik 540/2018 §28).

Hos oss lär du dig stöda barns utveckling, välbefinnande och lärande. Du lär dig även att samarbeta med familjer och beakta barns olika behov av stöd. I studierna ingår också kunskap om olika pedagogiska metoder kring bl.a. rörelse, musik, konst och natur.

Efter avlagd examen kan du gå direkt ut i arbetslivet och jobba med barn, men du kan också fördjupa ditt kunnande och studera vidare till socionom eller lärare inom småbarnspedagogik vid högskola.

Innehåll

Studiernas omfattning är 180 kompetenspoäng (kp). I studierna ingår fyra (4) obligatoriska examensdelar och två (2) valbara examensdelar. Studierna består av praktiska övningar, föreläsningar, projektarbeten och perioder i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal). I studierna ingår även de gemensamma ämnena, så som matematik, engelska och modersmål.

Studerandes kunskaper bedöms genom yrkesprov. Yrkesproven görs på arbetsplatserna.

Utbildningen är gratis. Studieförmåner, såsom studiestöd och skolresestöd sökes via FPA (www.fpa.fi).

Utbildningen ordnas med utgångspunkt i Karis, men utbildningen kan slutföras på annan ort.

Lämplighet för yrket

Faktorer som försvårar studierna och att fungera inom branschen:

  • allvarlig rädsla för sociala situationer som i hög grad försvårar umgänget med människor<
  • ett akut drogproblem som inverkar på det nuvarande livet eller en allvarlig drogbakgrund
  • en sådan psykisk sjukdom som förhindrar deltagande i studierna eller arbete (exempelvis symptom av psykotisk karaktär eller en depression som allvarligt försämrar arbetsförmågan)
  • en annan sjukdom som utgör en risk för hälsan eller säkerheten, inte bara den egna utan också de andra studerandenas eller arbetstagarnas hälsa eller säkerhet.

Intresserad av studier utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.<

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är gratis

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Barnledare (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu