Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

08 elo 2019
Konetekniikan insinöörikoulutus
Hei olisiko mitenkään mahdollista suorittaa konetekniikan insinöörin tutkintoa etänä/ verkossa, jos on työtilat omasta takaa, mutta pohjana vain levyseppähitsaajan tutkinto.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Konetekniikan insinööritutkinnon voit suorittaa ammattikorkeakoulussa (Konetekniikan koulutus, Insinööri AMK). Konetekniikan diplomi-insinööriksi (DI) voit opiskella yliopistossa.

Voit hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai lukion. Olet myös hakukelpoinen, jos olet suorittanut edellä mainuttuja vastaavan aikaisemman tutkinnon tai ulkomailla suoritetun tutkinnon. Jos olet siis suorittanut esimerkiksi levyseppähitsaajan ammatillisen perustutkinnon, olet hakukelpoinen ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Ammattikorkeakoulut tarjoavat konetekniikan insinööritutkintokoulutusta monimuotototeutuksena, joka sopii työn ohessa opiskelevalle. Monimuotototeutuksena koulutus on mahdollista suorittaa suurilta osin etänä, mutta lukuvuoteen saattaa sisältyä muutamia lähiopetuspäiviä. Opintokokonaisuuksia on myös mahdollista suorittaa osoittamalla opintojakson sisältöä vastaavat taidot näyttökokeissa omalla työpaikalla. Lisätietoja saat oppilaitoksilta.

Konetekniikan insinöörikoulutuksia löydät täältä.

Konetekniikkaa on mahdollista opiskella myös yliopistoissa suorittamalla tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin (DI) tutkinnon. Etäopiskelun mahdollisuus on yleistynyt yliopistoissakin. Lisätietoja saat yliopistoilta.

Tutustu yliopistojen konetekniikan koulutuksiin täällä.

Terveisin,

Linda, Studentum.fi

04 kesä 2019
Talonrakennusalan tai autoalan koulutusta aikuisille
Onko aikuispuolella iltakoulua tai viikonloppua esim.talonrakennus tai autonasentajakoulutusta ja jos ei niin miksi?

Hei,

Kiitos kysymyksestä. Mikäli haluaa opiskella työn tekemisen lomassa, varteenotettavia vaihtoehtoja voisivat olla monimuotokoulutus tai oppisopimus.

Monimuotokoulutus

Monimuoto-opinnoissa yhdistetään eri opiskelumuotoja. Usein kurssilla on sekä lähiopetusta ja verkko-opiskelua, eli opintoihin voi sisältyä opettajan luentoja verkossa ja luokassa, opiskelua verkossa ja itsenäisesti.

Oppisopimuskoulutus
Mikäli tiedossa on alan työpaikka, voi tutkinnon suorittaa oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksella voi hankkia ammatin, syventää omaa ammatillista osaamista tai hankkia uutta ammatillista osaamista. Oppisopimus on opiskelijan ja työnantajan välinen sopimus, josta käy ilmi sopimuksen voimassaoloaika, koeajan pituus, suoritettava tutkinto sekä opiskelijan palkkauksen perusteet (alaa koskeva työehtosopimus). Oppisopimuksen hyväksyy aina oppisopimustoimisto tai oppisopimuskoulutusta järjestävä oppilaitos. (Lähde: Opintopolku)

Autokorikorjaajan koulutusta tarjoaa esimerkiksi TTS Työtehoseura: Autoalan perustutkinto, autokorinkorjaaja

• Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka koostuu lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskelua) sekä työssäoppimisesta.

Ajoneuvoasentajan koulutusta tarjoaa esimerkiksi Valkeakosken ammattiopisto: Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

• Mikäli sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen.

Talonrakentajaksi voisi opiskella oppisopimuksella Amiedussa: Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

• Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tai aikovat työskennellä rakennusalalla. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina alaan liittyvää työpaikkaa.

Tässä oli pari esimerkkiä, mutta jos esimerkit eivät olleet esim. sijaintinsa vuoksi teille sopivia, kannattaa ottaa yhteyttä lähellä oleviin ammatillisiin oppilaitoksiin ja kysyä, voisiko teitä kiinnostavaa koulutusta opiskella työn ohessa tai oppisopimuksella.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli apua.

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

25 maalis 2019
Graafisen alan opinnot verkossa tai monimuoto-opintoina?
Hei! Mitkä oppilaitokset tarjoavat graafisen alan koulutusta monimuoto- tai verkko-opintoina? Asun pohjoisessa, enkä perhetilanteeni takia voi lähteä eri paikkakunnalle opiskelemaan. Helsinki Design Schoolin opintomaksut menevät yli omien mahdollisuuksieni.

Hei!

Kiitos kysymyksestä. Graafisen alan verkko- ja monimuoto-opintoja ei näytä olevan monia tarjolla, mutta esimerkiksi Kymenlaakson Opiston koulutustarjonnassa on ollut graafisen suunnittelun monimuoto-opetusta ("Käytännönläheistä graafista suunnittelua monimuotona"). Tietoa koulutuksesta voi saada täyttämällä opiston esittelysivuilla näkyvän yhteydenottolomakkeen.

Mukavaa kevään jatkoa!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua