Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

10 joulu 2017
Onko työkokemuksesta hyötyä lähihoitajaopinnoissa?
Olen 10v. työskennellyt kotiavustajana ja sitä ennen 2 vuotta neliraajahalvaantuneen ALS-potilaan hoitajana.Kuinka paljon hyödyn työkokemuksesta jos lähden opikelemaan lähihoitajaksi.Ikäni on 52v.

Hei,

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi! Lähihoitajaksi voi opiskella normaalien päiväopintojen sijasta myös monimuotokoulutuksessa, jossa tutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Monimuoto-opiskelu on mahdollista myös työn ohella, ja siinä läsnäoloa vaativat oppintunnit järjestetään usein iltaisin, viikonloppuisin tai netin välityksellä.

Näyttötutkinto tarkoittaa, että ammattitaito osoitetaan erilaisilla osaamisen näytöillä, usein oikeissa työtehtävissä. Näyttötutkinnon ideana on, ettei jo osaamiaan asioita tarvitse opiskella uudelleen, vaan jos sinulla on jo esimerkiksi työn kautta hankittua osaamista, joka sopii kurssin osaamistavoitteisiin, voit suorittaa pelkän ammattiosaamisen näytön (eli kokeen) ilman valmistavaa opetusta.

Monimuotokoulutuksissa laaditaan usein ennen opintojen aloittamista henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), jossa kartoitetaan aiempi osaamisesi. Uskoisin, että pitkä työkokemuksesi painaa vaakakupissa kun kartoitusta tehdään.

Lähihoitajan koulutuksia voit etsiä koulutushakukoneella täällä. Voit järjestää hakutuloksia esimerkiksi tietyn paikkakunnan mukaan, jos tiedät jo, missä päin haluaisit opiskella. Koulutustyyppi-kohdasta kannattaa valita aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus. Sinun kannattaa myös olla yhteydessä kiinnostaviin oppilaitoksiin ja kysyä tarkempia tietoja esimerkiksi siitä, miten paljon työkokemuksesi mahdollisesti lyhentää opiskeluaikaa.

Oikein paljon tsemppiä koulutuksen etsintään ja opintoihisi!

12 heinä 2017
Jalkahoitajaksi?

Voinko vielä hakea opiskelupaikkaa Oulusta jalkahoitajaksi? Ymmärsin, että minun pitäisi ensiksi opiskella lähihoitajaksi vai onko jotain muuta reittiä jalkahoitajaksi?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit joko suorittaa jalkojenhoidon ammattitutkinnon ja valmistua jalkahoitajaksi tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ja valmistua jalkojenhoidon osaamisalan lähihoitajaksi.

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittanut voi toimia jalkahoitajana. Jalkojenhoidon ammattitutkinnon tavoitteena on antaa opiskelijalle vahva tietämys alaraajojen anatomiasta ja fysiologiasta, jalkaongelmien ennaltaehkäisystä sekä eri asiakasryhmien jalkojenhoidosta.

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai yksityisessä kosmetologikoulussa. Tutkinnon suorittaminen kestää 1–1,5 vuotta.

Toinen vaihtoehto on sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, josta valmistuu lähihoitajaksi. Lähihoitajakoulutuksessa on yhtenä osaamisalavaihtoehtona jalkojenhoidon osaamisala. Tällöin voit työskennellä mm. terveyskeskusten, sairaaloiden, kuntoutuslaitosten, vanhustenhuollon ja yksityisten hoitolaitosten jalkojenhoiden yksiköissä.

Itse asiassa on vielä kolmaskin vaihtoehto, nimittäin kosmetologikoulutus. Kosmetologikoulutuksen aikana opiskellaan jalkojenhoitoa. Kosmetologi hoitaa jalkoja useimmiten kosmeettisista syistä. Kosmetologiksi voi opiskella kauneudenhoitoalan perustutkinnossa, joka on toisen asteen ammatillinen koulutus.

Täältä löydät Studentum.fi:stä löytyviä jalkojenhoitoon liittyviä koulutuksia.

Hakuajoista sinun kannattaa kysyä suoraan sinua kiinnostavalta oppilaitokselta.

Onnea opintoihisi!

26 kesä 2017
Aikuiskoulutuksen ikärajat?
Moro, onko aikuiskoulutukseen ikärajoja? Lähinnä kiinnostaisi turvallisuusala.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Aikuiskoulutuksessa ei ole lakisääteisiä ikärajoja.

Tarkastelin sivustoltamme löytyviä turvallisuusalan aikuiskoulutuksia. Osassa niistä kuitenkin mainittiin, että opiskelijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Muutamassa koulutuksessa mainittiin myös yläikäraja (esimerkiksi 68 vuotta).

Voit tutustua turvallisuusalan aikuiskoulutuksiin täällä. Voit ottaa yhteyttä sinua kiinnostavaan oppilaitokseen mm. täyttämällä yhteydenottopyyntölomakkeen ja kysyä tarkemmin kyseisen oppilaitoksen mahdollisista ikärajoista.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista kesää!