Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

12 huhti 2022
Kotitalousopettajaksi opiskelu
Hei. Olen hotelli-, ravintola- ja matkailualan restonomi. Olen myös suorittanut ammatillisen opettajakorkeakoulun. Lisäksi olen suorittanut terveystiedon perus- ja aineopinnot. Jos suoritan Ylemmän amkin opinnot, saanko pätevyyden toimia kotitalouden opettajana. Opettajan työkokemusta on perusopetuksen ja ammatillisen opettajan työstä 17 vuoden ajalta.

Hei,

Kiitos viestistäsi. Helsingin yliopisto järjestää ainakin kotitalousopettajan maisteriopintoja, joihin voi hakea, jos pohjalla on jo pedagogiset opinnot. Voit lukea lisätietoa Helsingin yliopiston kotitalousopettajan maisteriopinnoista täältä. Kotitalousopettajaksi pystyy opiskelemaan myös Itä-Suomen yliopistossa, voit tutustua koulutukseen täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

14 maalis 2022
Kotitalousopettajaksi opiskelu
Hei

Olen kasvatustieteen maisteri, käsityön ja terveystiedon opettaja. Olen työskennellyt käsityön (ja terveystiedon) opettajana noin 20 vuotta. Olisin kiinnostunut vielä laajentamaan osaamistani kotitalousopettajaksi. Minkälaisia mahdollisuuksia minulla olisi opiskella?

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Kotitalousopettajaksi opiskellaan yliopistossa suorittamalla kasvatustieteen maisterin tutkinto, jonka voi opiskella esimerkiksi Helsingin yliopistossa tai Itä-Suomen yliopistossa. Maisterin tutkinto antaa pätevyyden toimia kotitalousopettajana.

Toinen mahdollisuus on suorittaa ammatillinen opettajankoulutus, jonka voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa ympäri maata. Ammatillinen opettajankoulutus on suunnattu nimenomaan ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajille tai niihin tehtäviin aikoville. Ammatillinen opettajankoulutus ei anna pätevyyttä opettaa peruskoulussa vaan vain ammatillisissa oppilaitoksissa, mutta saat opettajan pätevyyden yliopisto-opintoja nopeammin. Kannattaa kysellä lisätietoja koulutusta järjestäviltä ammattikorkeakouluilta.

Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä kotitalousopettajan koulututusta järjestäviin oppilaitoksiin ja kysyä lisätietoa opiskelumahdollisuuksista.

Ystävällisin terveisin

Studentum.fi

01 helmi 2022
Monimuotototeutuksen pääsyvaatimukset
Hei !

Olen vakituisessa työsuhteessa oleva 45 v. kemian laborantti. Nykyisessä työpaikassa olen ollut pian 25v. Viimeaikoina minua on alkanut kiinnostaa lisäopiskelu tai jopa alan vaihto. Kiinnostuksen kohteena on ollut Bioanalyytikon ja Röntgenhoitajan tutkinto. Jos päätyisin opiskelemaan niin olen ajatellut työnohella opiskelua, monimuotototeutusta. Onko ko. koulutuksiin minkälaiset sisäänpääsy vaatimukset?

Hei,

Kiitos viestistäsi. Hienoa, että opiskelu kiinnostaa!

Koulutusten monimuotototeutuksiin on samat pääsyvaatimukset kuin päivätoteutuksiinkin. Erona päivätoteutukseen on se, että tutkinto on mahdollista suorittaa hiukan joustavammin ja se mahdollistaa paremmin työt opintojen ohessa. Lisätietoa pääsyvaatimuksista ja opintojen sisällöistä löydät oppilaitosten verkkosivuilta. Lisätietoja voi aina kysyä myös oppilaitoksilta.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua