Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

19 marras 2020
Ammatillinen opettajankoulutus
Hei,

Olen suorittanut ajojärjestelijän erikoisammattitutkinnon vuonna 2005 noin, nyt heräsi kiinnostus mitä vaaditaan insinööriksi/logistiikan opettajaksi valmistumiseen. Paljonko tuo tutkinto antaa opintopisteitä. Opiskelua työn ohessa, kokoaikaista opiskelua mitä muita mahdollisuuksi jne jne.

Työkokemusta yli 20v ja peruskoulu.

Josko saisin joitakin hyviä vinkkejä mistä löytyy lisäinfoa.

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Jos haluat tulevaisuudessa opettaa ammatillisessa oppilaitoksessa, sinun tulee hakeutua ammatilliseen opettajakorkeakouluun ja suorittaa opettajan pedagogiset opinnot (60 op). Opettajakorkeakoulut järjestävät opetusta useilla eri paikkakunnilla. Yleensä opinnot kestävät noin 1–1,5 vuotta, ja voit usein suorittaa koulutuksen töiden ohella. Lisätietoja opiskelumuodoista löydät opettajakorkeakoulujen omilta sivuilta.

Opintopolusta löydät listauksen kaikista ammatillisista opettajakorkeakouluista ja paljon hyödyllistä lisätietoa hakemista varten.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin,

10 marras 2020
Maahanmuuttajakoulutukset
Moi! Onko teillä maahanmuuttajille, ei puhu suomea, suunnattuja koulutusohjelmia? Kiitos vastauksesta!

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Maahanmuuttajille suunnattuja koulutusohjelmia löytyy monipuolisesti ympäri Suomea. Koulutusohjelmia voit selata sekä täällä aikuis-koulutus.fi:ssä että studentum.fi:n puolella. Alla linkit koulutuslistauksiin.

Toivottavasti sopiva koulutusohjelma löytyy!

Ystävällisin terveisin,

15 loka 2020
Lähihoitajan opinnot etänä?
Hei,

Olisin kiinnostunut lähihoitajan opinnoista etänä. Koska minulla on päivätyö, haluaisin tietää, miten etäopinnot toteutetaan? Onnistuuko työssäkäynti samalla?

kiitos viestistäsi.

Mukava kuulla, että olet kiinnostunut lähihoitajan opinnoista. Lähihoitajan ammatti ja opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä, eli opintoja ei pysty tai kannata suorittaa täysin etänä. Etenkin aikuisopiskelijoille on kuitenkin olemassa esimerkiksi monimuoto-opetukseen, verkko-opiskeluun tai iltatoteutukseen painottuvia opintoja. Yleisesti kyseisissä vaihtoehdoissa lähiopetusta on joko muutaman kerran viikossa tai kuukaudessa, riippuen oppilaitoksen tarjonnasta. Lähiopetuksen ulkopuolella aiheita opiskellaan itsenäisesti verkossa. Opintoihin kuuluvia pakollisia harjoittelujaksoja ei voi yleensä suorittaa etänä.

Periaatteessa siis työnteko opintojen ohella onnistuu, etenkin jos opinnot suorittaa monimuoto- tai iltaopetuksena ja päivätöistä on mahdollista saada välillä vapaata opintoja varten. Jos tiedät jo mihin oppilaitokseen haluaisit mahdollisesti hakeutua suorittamaan lähihoitajan opintoja, kannattaa suoritustavoista kysyä lisää suoraan heiltä.

Mukavaa syksyä!

Terveisin,

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua