Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

10 syys 2021
Rakennusmestarin koulutus
Moi, olen kiinnostunut rakennusmestarin koulutuksesta työ ohella. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Olen toiminut n.10 vuotta työnjohtajana rakennusliikkeessä ja sain suoritettua rakennustuotannon erikoistutkinnon vuonna -18.
Onko nämä edellä mainitut asiat hyväksiluettavissa rakennusmestarin pääsykokeissa / koulutussisältöön?

Hei,

Kiitos viestistäsi. Rakennusmestarin koulutuksia löydät täältä. Opintoja voi suorittaa myös monimuotoisesti työn ohella. Lisätietoja valintaperusteista, pääsykokeista sekä mahdollisista hyväksiluettavista aiemmista opinnoista voit kysellä rakennusmestarin koulutusta järjestävistä oppilaitoksista.

13 elo 2021
YAMK-tutkintojen pääsyvaatimukset
Hei,
mietin jatkokoulutusmahdollisuuksiani; Olen kasvatustieteiden kandi/varhaiskasvatuksen opettaja. Työkokemusta n. 15 vuotta. Minua kiinnostaisi kehittää osaamistani ja asiantuntija/kehittämistyö esim. sosiaali- ja terveysalalla kiinnostaa. Useimmiten koulutukset, jotka minua kiinnostavat ovat AMK:ssa ja osa niistä ylempiä tutkintoja. Ne kuulostavat siinä mielessä hyviltä koulutuksilta että kesto voisi olla esim. 2v. monimuotokoulutuksena.
Mutta voiko minun tutkinnolla edes olla mahdollista hakeutua suoraan yamk-tutkintoon?
Kiittäen jo etukäteen vastauksesta!

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Koulutustaustasi on riittävä YAMK-tutkinnon suorittamiseen ja tarvittava aika työkokemustakin sinulta löytyy. Lisätietoja kiinnostavista koulutuksista ja niihin pyrkimisestä sekä valintakriteereistä kannattaa kysellä suoraan oppilaitoksilta.

13 elo 2021
Liiketalouden opiskelu AMK:ssa
Moi! Olen koulutukseltani merkonomi, valmistunut 2012, ollut työelämässä kaupan-alalla vuodesta 2011 nykyhetkeen ja haluaisin jatko-kouluttautua. Tradenomi? Tähtäimessä olisi palkanlaskenta, kirjanpito/tilityö tai IT-ala. Aikuispuoli vai täysi ammattikorkeakoulututkinto? Mistä minun kannattaisi aloittaa?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että jatkokouluttautuminen kiinnostaa!

Aikuiskoulutusta ei enää sellaisenaan tunneta kuin ennen vaan kaikki opiskelijat iästä riippumatta opiskelevat samoja opintokokonaisuuksia. Ammattikorkeakoulussa on mahdollista opiskella päivä- tai monimuoto-opintoina. Monimuoto-opinnot on helpompi käydä esimerkiksi töiden ohella, sillä luentoja on iltaisin ja verkossa. Liiketalouden ammattikorkeakoulututkintoja löytyy mm. täältä. Lisätietoja kiinnostavista opinnoista löydät oppilaitosten omilta verkkosivuilta.

Tsemppiä opiskelupaikan etsintään!

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua