Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

17 syys 2019
Toimintaterapeutin opintojen joustavuus ja lähipäivät
Hei

Mietinnässä uuden oppiminen ja ammatti. Toimintaterapeutti alana kiinnostaisi. Olen täyspäiväisesti töissä ja mietin opiskelun sovittamista siihen. Tuleeko joka viikko kuinka monta läsnäolopäivää jos 40tuntia on viikossa opiskelua. Viikottain varmaan vaihtelee?! Opintomatkaa tulisi se päälle 100km sinne Helsinkiin kun näyttää että lähimmässä kaupungissa ei ole tarjolla kyseistä koulutusta. Asuminen ja yöpyminenkin mahdotonta ihan jo oman kodin kautta. Harmillista.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mahtavaa, että uuden oppiminen kiinnostaa!

Metropolia ammattikorkeakoulussa on tarjolla toimintaterapeutin koulutus monimuotototeutuksena, jolloin opiskelu sisältää runsaasti itsenäistä opiskelua ja verkkotyöskentelyä ja jonkin verran lähipäiviä. Pakollisten läsnäolopäivien määrä tosiaankin vaihtelee jonkin verran riippuen kurssien sisällöstä, mutta usein lähiopetusta on 2-3 päivän jaksoissa keskimäärin joka toinen viikko. Lähipäivinä opetusta on useimmiten koko päivän. Toimintaterapeutin opintosuunnitelmaan sisältyy myös neljä kokopäiväistä harjoittelujaksoa.

Suosittelen kysymään asiaa oppilaitokselta, jolloin saat varmasti lisätietoa miten joustaviksi omat opinnot voi suunnitella. Opintoja on kenties mahdollista suorittaa esimerkiksi hieman hitaampaan tahtiin, jolloin työssäkäynti on helpompaa sovittaa opintoihin.

Mukavaa syksyä!

28 elo 2019
Keittiömestariksi
Keitiömestarin aikuskolutus? Työkokemusta on eri ravintola-alan tehtävistä 16 vuotta ja viimeiset 7 vuotta rahtilaivan kokki. Tarkoitus syventää ammattitaitoa. Miten eteenpäin?

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Ammattikorkeakouluissa voit suorittaa restonomin AMK-tutkinnon, jossa voit suuntautua palvelujen tuottamiseen ja johtamiseen. Ammattikorkeakoulututkinnon voi suorittaa joko päivä- tai monimuotototeutuksena, kumpi vain sopii omaan elämäntilanteeseen paremmin.

Keittiöpäälliköksi voi edetä myös urakehityksen kautta, jolloin lähtökohtana voi olla ammatillinen tutkinto. Myös alan erikoisammattitutkinnon suorittamisesta voi olla apua keittiömestarin töihin hakiessa ja ammatissa toimimisessa.

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

08 elo 2019
Konetekniikan insinöörikoulutus
Hei olisiko mitenkään mahdollista suorittaa konetekniikan insinöörin tutkintoa etänä/ verkossa, jos on työtilat omasta takaa, mutta pohjana vain levyseppähitsaajan tutkinto.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Konetekniikan insinööritutkinnon voit suorittaa ammattikorkeakoulussa (Konetekniikan koulutus, Insinööri AMK). Konetekniikan diplomi-insinööriksi (DI) voit opiskella yliopistossa.

Voit hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, jos olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai lukion. Olet myös hakukelpoinen, jos olet suorittanut edellä mainuttuja vastaavan aikaisemman tutkinnon tai ulkomailla suoritetun tutkinnon. Jos olet siis suorittanut esimerkiksi levyseppähitsaajan ammatillisen perustutkinnon, olet hakukelpoinen ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Ammattikorkeakoulut tarjoavat konetekniikan insinööritutkintokoulutusta monimuotototeutuksena, joka sopii työn ohessa opiskelevalle. Monimuotototeutuksena koulutus on mahdollista suorittaa suurilta osin etänä, mutta lukuvuoteen saattaa sisältyä muutamia lähiopetuspäiviä. Opintokokonaisuuksia on myös mahdollista suorittaa osoittamalla opintojakson sisältöä vastaavat taidot näyttökokeissa omalla työpaikalla. Lisätietoja saat oppilaitoksilta.

Konetekniikan insinöörikoulutuksia löydät täältä.

Konetekniikkaa on mahdollista opiskella myös yliopistoissa suorittamalla tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin (DI) tutkinnon. Etäopiskelun mahdollisuus on yleistynyt yliopistoissakin. Lisätietoja saat yliopistoilta.

Tutustu yliopistojen konetekniikan koulutuksiin täällä.

Terveisin,

Linda, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua