Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

25 maalis 2019
Graafisen alan opinnot verkossa tai monimuoto-opintoina?
Hei! Mitkä oppilaitokset tarjoavat graafisen alan koulutusta monimuoto- tai verkko-opintoina? Asun pohjoisessa, enkä perhetilanteeni takia voi lähteä eri paikkakunnalle opiskelemaan. Helsinki Design Schoolin opintomaksut menevät yli omien mahdollisuuksieni.

Hei!

Kiitos kysymyksestä. Graafisen alan verkko- ja monimuoto-opintoja ei näytä olevan monia tarjolla, mutta esimerkiksi Kymenlaakson Opiston koulutustarjonnassa on ollut graafisen suunnittelun monimuoto-opetusta ("Käytännönläheistä graafista suunnittelua monimuotona"). Tietoa koulutuksesta voi saada täyttämällä opiston esittelysivuilla näkyvän yhteydenottolomakkeen.

Mukavaa kevään jatkoa!

Marija, Studentum.fi

18 tammi 2019
Työkokemus
Hei,

luetaanko 8 vuoden työkokemukseen opinnot ennen alalle valmistumista? Entä luetaanko työkokemukseksi äitiysloma aika?

Hei,

Kiitos viestistäsi. Usein opinnot ja työssä toiminen ymmärretään erillisinä eli työkokemus tarkoittaa palkallisesta- tai vapaaehtoistyöstä ja joskus myös harrastuksen kautta kertynyttä kokemusta. Esimerksiksi CV rakentuu usein niin, että suoritetut opinnot ja todistukset ovat omana osionaan  ja työkokemus taas toisena osiona. Toki esimerkiksi työnantajasta voi riippua mitä työkokemukseen sisällytetään.

Äitiyslomaa ei sinällään lasketa työkokemukseksi, mutta mikäli sen aikana tekee pienessäkin määrin esimerkiksi palkallista- tai vapaaehtoistöitä, kerryttää tämä tietenkin myös työkokemusta.

Aurea, Studentum.fi

31 elo 2018
Opintojen vaihtaminen
Hei, Opiskelen tällä hetkellä toisen asteen tutkintoa ja olen epävarma alasta. Haluaisin vaihtaa graafiseen suunnitteluun tai samaan aikaa etäopiskella tätä. En haluaisi kokonaan hypätä toiseen alaan ja jättää muita opintoja kesken. Olisi kiva tietää, jos löytyy jonkunlaisia etäopiskeluvaihtoehtoja tälle alalle. Asun pk-seudulla.

Kiitos viestistäsi.

Opintojen vaihtaminen toiselle alalle toki onnistuu. Kahden eri tutkinnon opiskeleminen samanaikaisesti onnistuu toki myös, mutta silloin tosiaan vähintään toinen olisi opiskeltava etä- tai monimuotototeutuksena. Näistä asioista kannattaa ehdottomasti keskustella oman oppilaitoksesi opon kanssa. Hän osaa neuvoa sinua parhaiten.

Graafisen suunnittelun tutkintoja voit selata sivustoltamme, josta voit suodattaa tutkintoja päivämäärän, toteutustavan sekä paikkakunnan mukaan.

Tsemppiä opintoihin!

Aino, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua