Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

24 tammi 2022
Opintovapaa
Hei!

Olen kielten opettaja ja harkitsen opintovapaata. Haluaisin opiskella Italian kieltä ja kulttuuria kahden vuoden opintovapaan ajan. Miten minun kannattaisi asian kanssa edetä?

Kiitos viestistäsi.

Ensiksi sinun tulee etsiä sopiva taho, jossa voisit suorittaa italian kielen opintoja ja viimeistään tämän jälkeen asia on otettava puheeksi työnantajan kanssa.

Opintovapaalle jäävä henkilö saa itse valita mitä opiskelee vapaan aikana, eikä opiskelun tarvitse välttämättä liittyä työnantajaan tai omaan alaan ollenkaan. Opiskelun täytyy kuitenkin olla julkisen valvonnan alaista myös ulkomailla opiskellessa.

Opintovapaata voi saada enintään kaksi vuotta viiden vuoden aikana, mikäli työsuhde samaan työnantajaan on kestänyt yhdessä tai useammassa jaksossa vähintään vuoden.

Työntekijän tulee aina hakea itse työnantajalta opintovapaata. Yli viisi päivää kestävä opintovapaa on haettava kirjallisesti työnantajalta vähintään 45 kalenteripäivää ennen opintojen alkamista.

Lisätietoja opintovapaasta voit lukea mm. täältä.

12 tammi 2022
Tuotantotalouden opinnot
Hei, minulla on tradenomin korkeakoulututkinto. Nyt kiinnostaisi lähteä opiskelemaan esim. Tuotantotalouden insinööriksi, onko 2v insinööri koulutuksiin hakeutua tradenomi pohjalla?

Hei,

Kiitos viestistäsi. Tradenomikoulutuksen jälkeen voit hyvin hakea opiskelemaan tuotantotaloutta. Parhaat tiedot pääsyvaatimuksista sekä muista käytännöistä saat aina ko. koulutusta järjestäviltä tahoilta. Suosittelen siis olemaan yhteydessä suoraan oppilaitokseen.

10 syys 2021
Rakennusmestarin koulutus
Moi, olen kiinnostunut rakennusmestarin koulutuksesta työ ohella. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Olen toiminut n.10 vuotta työnjohtajana rakennusliikkeessä ja sain suoritettua rakennustuotannon erikoistutkinnon vuonna -18.
Onko nämä edellä mainitut asiat hyväksiluettavissa rakennusmestarin pääsykokeissa / koulutussisältöön?

Hei,

Kiitos viestistäsi. Rakennusmestarin koulutuksia löydät täältä. Opintoja voi suorittaa myös monimuotoisesti työn ohella. Lisätietoja valintaperusteista, pääsykokeista sekä mahdollisista hyväksiluettavista aiemmista opinnoista voit kysellä rakennusmestarin koulutusta järjestävistä oppilaitoksista.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua