Ammatilliset perustutkinnot

Skogsarbetare-skogsserviceproducent

Axxell, paikassa Kemiö
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Skogsarbetare-skogsserviceproducent

Studieprogrammet för dig som vill studera och arbeta utomhus!

Om du är intresserad och vill arbeta ute i naturen och dessutom är teknikintresserad, då är skogsutbildningen något för dej! Många av lektionerna, året runt, genomförs utomhus - vårt klassrum nr 1.

Många sätt att utnyttja skogen

Då du studerar för en grundexamen inom skogsbranschen lär du dig mångsidigt om skog och skogsbruk. Du lär dig använda olika redskap som röj- och motorsåg och att köra skogstraktor. Under dina studier lär du dig stockbygge och om specialfällning t.ex. på tomter. I studierna ingår också jakt och viltvård.

Dina skogsstudier

Studierna består till stor del av praktiskt arbete utomhus. Då är vi ute i skogen och tränar hantering av motor- och röjsåg samt bygger i trä och utför andra skogliga hantverk. I yrkesstudierna ingår också kunskap om växtlära, lagstiftning, förnyelsebar energi samt företagsamhet. Skolan förser dig med motorsåg och skyddsutrustning som du kan lösa in förmånligt efter studietiden och använda i ditt kommande arbete. Du kan redan inom ramen för dina studier i Axxell avlägga YH-studier och därmed förbättra dina möjligheter att komma in i yrkeshögskolan.

Skog och skogsvård - Att se skogen bland alla träden:

Hur växer träd och hur får man dem att växa på önskat sätt? Från liten planta till stort ståtligt träd. Inne i djupa skogen och mitt bland gator och hus. Enstaka grenar och större slutavverkningar. Förbereda för "evigt liv" i en park och städa upp efter stormens framfart. Allt detta, inklusive den utrustning som behövs, får du bekanta dej med!

Skogsbruk och småskalig teknik:

Användning av skog som råvara för t.ex. byggnadsmaterial, energi och papperstillverkning. Utbildningen är inriktad mot hållbart brukande med småskalig teknik.

Företagande och entreprenörskap:

Skogsbranschen innebär ofta arbete som egen företagare. Utbildningen förbereder er inför livet som företagare och entreprenör.

Vad händer sen... Efter dina studier hos oss kan du:

  • fortsätta studera vid en yrkeshögskola och bli exempelvis skogsbruksingenjör
  • bli anställd exempelvis hos en skogsvårdsförening
  • börja jobba som skogsföretagare

Examensgrunderna hittar du här

Läs mera om studierna i Brusaby

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Kemiö
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Skogsarbetare-skogsserviceproducent? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu