Ammattitutkinnot

Maarakennusalan ammattitutkinto (150 osp)

Keuda, paikassa Mäntsälä
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maarakennusalan ammattitutkinto (150 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Maksimoi mahdollisuutesi ja kouluttaudu päteväksi maarakentajaksi!

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos työskentelet alalla työntekijänä tai yrittäjänä. Maarakennusalan ammattitutkinnon avulla syvennät osaamistasi infrarakentajana ja saat päivitettyä osaamistasi valitsemallasi osaamisalalla. Mahdollisia työpaikkoja voivat olla muun muassa kunnalliset vesilaitokset sekä ylläpitolaitokset, alan isot monikansalliset yritykset tai pienemmät yksityiset yritykset sekä yrittäjänä toimiminen.

Verkostorakentajana työskentelet infrarakentamisen ja kunnostamisen ammattilaisena ja sinulla on pätevyydet vesijohto- ja viemäriliitosten tekemiseen. Työtehtäviä ovat maarakentamisen käsin tehtävät työt sekä putkiasennukset. Tutustu verkostorakentamisen opiskelupolkuun (Opintopolku.fi)

Liikennealueiden ylläpitäjänä työskentelet alueurakointi yrityksissä tai niiden aliurakoitsijana monipuolisella konekalustolla ja kuorma-autolla pitäen huolto tie-, katu- ja ulkoilualueista. Työtehtäviä ovat liikennealueiden hoitokoneiden kuljettajan tehtävät kuten auraus, liukkaudentorjunta- ja harjaustehtävät. Tutustu liikennealueiden ylläpidon opiskelupolkuun (Opintopolku.fi).

Ympäristötöiden osaajana työskentelet ympäristörakentamisen laajalla kentällä käyttäen apunasi alan konekalustoa sekä laitteita. Työtehtäviä ovat muun muassa maarakentamisen käsin tehtävät työt sekä viherrakennus- ja kiveystyöt. Tutustu ympäristötöiden opiskelupolkuun (Opintopolku.fi).

Maarakennuskoneiden käytön osaajana työskentelet valitsemasi konetyypin kuljettajana maarakentamisen tehtävissä sekä teet koneen päivittäisiä huoltotöitä. Työtehtäviä ovat maarakennuskoneen kuljettajan tehtävät. Tutustu maarakennuskoneiden käytön opiskelupolkuun (Opintopolku.fi).

Infra-alan kuljetusten osaajana työskentelet valitsemasi ajoneuvon kuljettajana ja sinulla on voimassa oleva kuljetusalan perustason ammattipätevyys. Työtehtäviä ovat esimerkiksi kuorma-autonkuljettajan työtehtävät. Tutustu infra-alan kuljetusten opiskelupolkuun (Opintopolku.fi).

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Sopiiko tämä koulutus minulle?

Tämä koulutus sopii sinulle, jos olet jo käynyt alan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä. Lisäksi sinulla tulee olla alan työpaikka tällä hetkellä. Tätä tutkintoa voi opiskella vain, jos täytät tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, saattaisit olla kiinnostunut Rakennusalan perustutkinnosta.

Miten ja missä voin opiskella?

Keudassa voit opiskella maarakennusalan ammattitutkinnon joustavasti työn ohessa. Opinnot tapahtuvat pääsääntöisesti maarakennustyömailla. Tutkinnon ohessa voit hankkia myös erikoisosaamista monipuolisesti muilta aloilta, joista on hyötyä maarakennusalalla.

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena, joka sisältää pääasiassa työpaikalla järjestettävää koulutusta. Opintoja täydennetään lähipäivillä 1–2 päivänä kuussa (syksyn 2024 lähiopetuspäivät ovat 13.8.2024, 10.9.2024, 8.10.2024 ja 26.11.2024). Lisäksi koulutus sisältää jonkin verran verkko-opintoja. Opintojen ajaksi voidaan solmia oppisopimus. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1–2 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Uusien opiskelijoiden aloituspäivät ovat:

12.8.2024 9.9.2024 7.10.2024 25.11.2024

Maksaako tämä koulutus?

Oppisopimuksena ja koulutussopimuksena koulutus on maksuton. Ilman oppisopimusta koko tutkinnon opiskelumaksu on 300 euroa ja yksittäisissä tutkinnon osissa opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.

Opiskelumaksu laskutetaan pääsääntöisesti yhdessä erässä opintojen alettua. Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää!

Lehto Juha

Opettaja

+358504150892

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maarakennusalan ammattitutkinto (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu