Ammatillinen koulutus

Työnohjaajakoulutus

Muurlan Opisto, paikassa Muurla
Pituus
2 vuotta
Seuraava aloitus
23 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Seuraava aloitus
23 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Työnohjaajakoulutus

Muurlan Opisto

Muurlan Opiston työnohjaajakoulutus tarjoaa luonnonläheisen näkökulman työnohjauksen menetelmien joukkoon. Luonnon oma elvyttävä ja inspiroiva voima tuo lisää mahdollisuuksia toimia omalla tavallaan työnohjaajana. Luonto ympäristönä tarjoaa ikiaikaisen mahdollisuuden aitoon olemiseen ja itsensä kohtaamisen. Luonnon tarkastelun kohteena on myös luonnon tarjoamien metaforien runsaus. Koulutus avaa myös logoterapian työnohjaukseen tarjoamaa näkökulmaa, jonka perustana on vapaus ja tarkoitus. Koulutuksen aikana tutustutaan logoterapian ihmiskäsitykseen ja olemisen tasoihin.

Koulutuksessa säilytetään työnohjauksen korkeat kriteerit ammattitaidon ja sisällön suhteen ja samalla tuodaan mukaan suomalaisen luonnon erityisyys hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä. Muurlan Opiston työnohjaajakoulutus on Suomen Työnohjaajat ry:n koulutussuosituksia noudattava. Opistolla on annettu työnohjaaja- ja täydennyskoulutusta yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja se on saavuttanut arvostusta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Meiltä valmistuneet työnohjaajat ovat vahvasti ammatissaan toimivia alansa ammattilaisia. Muurlan Opisto on Suomen Työnohjaajat STOry:n jäsen.

Koulutuksen sisältö

Työnohjaajakoulutus kestää noin 2 vuotta ja toteutuu moniammatillisena ryhmäprosessina. Koulutus antaa pätevyyden toimia itsenäisenä työnohjaajana yksilöille, ryhmille ja työyhteisöille. Prosessin tavoitteena on auttaa jokaista löytämään oma tapansa toimia työnohjaajana. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle työvälineitä työelämän haasteisiin, esim. muutoksiin, oppimiseen ja jaksamiseen sekä antaa tiedolliset, taidolliset, eettiset ja asenteelliset valmiudet työnohjaajana toimimiseen.

Koulutuksessa tutustutaan luontovoiman käyttämiseen työnohjauksessa, logoterapeuttiseen näkökulmaan ja yhteisöllisyyteen ohjaamiseen. Muurlan opiston luonnonkaunis ja rauhallinen ympäristö tukee opintoihin paneutumista lähipäivien aikana sekä antaa oivalluksia toiminnallisten menetelmien soveltamisesta luonnossa.

Koulutuksen rakenne

Työnohjaajakoulutus kestää kaksi vuotta ja se toteutetaan moniammatillisena ryhmäprosessina. Lähiopetuspäivät ovat to-pe klo 9.00-16.00. Koulutuksen laajuus on yhteensä 60 opintopistettä.

1. jakso // 23.-24.5.2024 Kohti kestävää työelämää
2. jakso // 13.-14.6.2024 Työnohjaus ennen ja nyt
3. jakso // 29.-30.8.2024 Työnohjaaja – kuka hän on?
4. jakso // 17.-18.10.2024 Luonto toimintaympäristönä
5. jakso // 21.-22.11.2024 Työyhteisön ja ryhmien dynamiikka
6. jakso // 16.-17.1.2025 Työnohjauksen käyttöteoriat
7. jakso // 20.-21.3.2025 Yksilön dynamiikka
8. jakso // 16.-17.5.2025 Luovat menetelmät työnohjauksessa
9. jakso // 12.-13.6.2025 Työelämän ilmiöitä
10. jakso // 18.-19.9.2025 Johtaminen
11. jakso // 22.-23.1.2026 Työnohjauksen arviointi
12. jakso // 19.-20.3.2026 Työnohjaajan oma identiteetti
13. jakso // 21.-22.5.2026 Lopputyöseminaari

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

23 toukokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Muurla

Hakeminen

Koulutus sopii kaikkien alojen ammattilaisille, työnohjaajana toimiville tai työnohjaajaksi pyrkiville henkilöille. Koulutus sopii erinomaisesti myös esimiehille ja kehittämistehtävissä toimiville, jotka haluavat kehittää taitojaan ryhmien ja yksilöiden ohjaamisessa. Moniammatillisessa opintoryhmässä opiskelijamme saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työnohjaajana työskentelystä erilaisissa työyhteisöissä.

Koulutukseen hakeutuvalta henkilöiltä edellytetään vähintään ammatillista koulutusta ja tutkinnon jälkeistä työkokemusta vähintään 5 vuotta. Lisäksi suositellaan, että henkilö on itse saanut työnohjausta.

Kustannukset

7450 e/hlö.

  • Koulutus sisältää opetuksen ja ohjauksen, kurssiruokailut lähipäivinä sekä intensiivijakson ohjelman.
  • Laskutus tapahtuu kahdeksassa erässä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työnohjaajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Muurlan Opisto
Muurlantie 365
25130 Muurla

Muurlan Opisto

Muurlan Opistolle saavutaan opiskelemaan eri puolilta Suomea! Tavoitteena on kouluttaa ihmisiä kohti uutta, oli kyseessä sitten oppivelvollisuuden täyttäminen, uusi ammatti, jatko-opinnot tai urakehitys. Visiona on, että opiskelija kokee itsensä osaavaksi, taitavaksi ja parhaaksi versioksi itsestään. Muurlan opiston yhteisöllisessä ilmapiirissä opitaan...

Lue lisää oppilaitoksesta Muurlan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu