Ammatilliset perustutkinnot

Puuteollisuuden perustutkinto | teollisuuspuurakentaja

OSAO, paikassa Kaukovainio
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
7 elokuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
7 elokuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Puuteollisuuden perustutkinto | teollisuuspuurakentaja

Teollisuuspuurakentajana valmistat työssäsi puurakenteita ja niiden osia, kuten hirsi- ja massiivipuurakenteita sekä puurakenteisia elementtejä ja muita jatkojalosteita.

Puuteollisuuden perustutkinnon puurakenneteollisuuden osaamisalan suoritettuasi sinulla on taito suunnitella käsillä olevan työn toteutus piirustusten ja ohjeiden avulla. Teollisuuspuurakentajana osaat käyttää puuteollisuuden materiaaleja tarkoituksenmukaisesti. Tunnet puun ominaisuudet ja käyttäytymisen ja huomioit ne puurakennetuotteiden valmistuksessa. Hallitset nykyaikaiset teolliset valmistustekniikat sekä puurakenneteollisuuden peruskoneiden työturvallisen käytön erilaisten teollisten puurakennetuotteiden valmistuksessa.

Puualan osaaminen vaatii sinulta teknologiaosaamista, huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä, ongelmanratkaisukykyä sekä asiakaspalveluhenkeä. Työn jälki jää näkyviin rakennuksissa ja ympäristörakenteissa. Nykyaikaisissa puurakentamisen työtehtävissä uusi teknologia on entistä suuremmassa osassa perinteisten puu- ja rakennusalan tehtävien rinnalla.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Teollisuuspuurakentajana voit työskennellä prosesseissa, joissa valmistetaan puurakenteita ja niiden osia, kuten CLT-, hirsi- ja muita massiivipuurakenteita sekä puurakenteisia elementtejä ja muita jatkojalosteita. Työtehtäviäsi voivat olla esimerkiksi osien valmistus-, kokoonpano- ja varustelutehtävät, CNC-koneen ohjelmointi ja käyttötehtävät sekä 3D-mallinnus.

Teollisuuspuurakentajien työllistävien yritysten koko vaihtelee yhden hengen yrityksistä aina suuriin taloelementti- ja hirsitalotehtaisiin.

Teollisuuspuurakentajana jatko-opintomahdollisuuksiasi ovat esimerkiksi puutekniikan korkeakouluopinnot ja muut tekniikan opinnot. Teollisuuspuurakentajan opinnot takaavat sinulle vahvan pohjan jatko-opintoihin. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

7 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Kaukovainio
  • Viimeinen hakuaika: 31.8.2024

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kaukovainio
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Kysy lisätietoja

  • Oppisopimuskoulutus
  • Kaukovainio

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puuteollisuuden perustutkinnossa suositeltu kielitaidon taso on B1.1.

Tutkinto / todistus

Puuteollisuuden perustutkinto | teollisuuspuurakentaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu