Erikoisammattitutkinnot

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto | monimuotototeutus

Pituus
1,5 - 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
1,5 - 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto | monimuotototeutus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Kiinnostaako sinua mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto?

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselle. Sinulla on alan työkokemusta ja vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot mielenterveys- ja päihdetyöstä. Olet kiinnostunut osaamisesi päivittämisestä, syventämisestä tai uusista uramahdollisuuksista mielenterveys- ja päihdetyössä.

Voit suorittaa tutkinnon työsi ohessa. Koulutuspäiviä on keskimäärin yksi tai kaksi kuukaudessa. Monipuoliset koulutuspäivät sekä tutustuminen ja verkostoituminen muiden alan ammattilaisten kanssa ovat olleet monelle opiskelijalle opiskeluajan parasta antia. Monimuotototeutukseen kuuluu koulutuspäivien lisäksi itsenäistä opiskelua verkkokurssin ja tehtävien parissa.

Voit antaa näytön osaamisestasi työtilanteesi mukaan edistävässä, ehkäisevässä, hoitavassa tai kuntouttavassa mielenterveys- ja päihdetyössä. Saatat työskennellä esimerkiksi lastensuojelu-, perhe-, tai nuorisotyössä, mielenterveys- tai päihdetyön palveluissa tai ikääntyvien palveluissa. Sinulla tulee olla työpaikka, koska koulutus liittyy kiinteästi työhösi ja sen kehittämiseen.

Haluatko kehittyä mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijaksi?

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisista ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat antavat sinulle valmiudet ensisijaisesti aikuisten kanssa työskentelyyn:

  • Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen

Valinnaiset tutkinnon osat syventävät osaamistasi ja antavat sinulle valmiudet eri ikäisten ja eri asiakasryhmien kanssa työskentelyyn:

  • Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö
  • Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö
  • Soveltuva tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Mielenterveys- ja päihdetyö perustuu eettisesti kestäviin periaatteisiin sekä ihmisen kunnioittamiseen. Työssä tarvitaan kykyä kohdata asiakas ja hänen läheisensä asiakaslähtöisesti. Työssä painottuvat vastuullisuus, ammatillisuus ja tavoitteellisuus.

Asiantuntijuuteen kuuluu syvällinen ymmärrys mielenterveys- ja päihdetyön toimintatavoista ja työprosesseista sekä moniammatillisesta työstä. Työssä tarvitaan ajantasaista tietoa lainsäädännöstä ja suosituksista sekä palvelujärjestelmän tuntemusta.

Koulutus antaa sinulle valmiudet oman työsi asiantuntijuuteen ja kehittämiseen. Koulutukseen sisältyy mielenterveys- ja päihdetyön kehittämistehtävän tekeminen työpaikalla.

Oman osaamisen kehittämiseen kannattaa panostaa!

Tutkinnon suorittaneena voit toimia asiantuntijana mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä. Työtä tehdään sosiaali- ja terveysalalla kunnallisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa.

Koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet toimia asiantuntijana mielenterveys- ja päihdetyössä, alan kehittämistyössä ja erilaisissa vastuutehtävissä. Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua korkeakouluopintoihin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Salo
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu