Itsenäiset maisteriohjelmat

Taloustieteen opintosuunta, Kauppatieteiden maisterikoulutus

Tampereen yliopisto, paikassa Tampere
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Taloustieteen opintosuunta, Kauppatieteiden maisterikoulutus

Tavoite

Kauppatieteiden maisteriopinnot suoritettuaan opiskelija osaa tuoda esiin ja ratkaista talouteen ja elinkeinoelämään liittyviä ongelmia ottamalla huomioon toimintaympäristöön liittyvät moninaiset ilmiöt ja niiden jatkuvan muutoksen. Opiskelija osaa kerätä, hallita ja analysoida tieteellisin ja käytännöllisin keinoin suuria tietomääriä ja tuottaa tämän perusteella selkeää kirjallista ja suullista tietoa. Opiskelija osaa toimia sekä itsenäisesti että nopeasti muuttuvissa verkostoissa. Tämä mahdollistaa toimimisen talous- ja elinkeinoelämän moninaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä muuttuvassa kansainvälisessä ympäristössä.

Koulutuksen sisältö

Kauppatieteiden maisteriopinnot suoritetaan yhdessä tutkinto-ohjelman kuudesta opintosuunnasta, jotka ovat vakuutus ja riskienhallinta, laskentatoimi, markkinointi, taloustiede, yrityksen johtaminen sekä yritysjuridiikka ja vero-oikeus. Opintosuunnan syventävien opintojen avulla opiskelija syventyy itseään kiinnostavin talouden ja yritystoiminnan kysymyksiin ja laatii pro gradu -tutkielman. Vapaavalintaiset opinnot antavat lisäksi huomattavan vapauden räätälöidä tutkintoa opiskelijan tarpeiden mukaan. Kieliopinnot ovat olennainen osa maisteriopintoja. 

Taloustiede (tai kansantaloustiede, kuten sitä myös kutsutaan) tutkii ja arvioi markkinatalouden toimintaa mikro- eli talousyksikkötasolla ja makro- eli kokonaistasolla. Mikrotalousteoria keskittyy kansalaisten, yritysten ja muiden talousyksikköjen päätöksentekoon, markkinaratkaisuihin ja markkinamekanismin rajoitteisiin. Makrotalousteoria puolestaan keskittyy esimerkiksi rahatalouteen, talouskasvuun ja suhdannevaihteluun sekä niihin liittyvään talous- ja yhteiskuntapolitiikan tarpeeseen.  

Taloustieteellä on pitkä perinne matemaattisiin teoriamuotoiluihin ja tilastollisiin menetelmiin perustuvana tieteenalana. Tampereen yliopiston opetuksessa painotetaan lähestymistavan sovellettavuutta käytännön kysymyksiin, kuten julkistaloutta, euroaluetta, kehitysmaita ja työmarkkinoita koskeviin politiikkasuosituksiin ja vaikuttavuusarvioihin.

Yhteiskunnallisen merkityksensä ansiosta taloustiede on yksi Nobel-palkituista tieteenaloista, ja kansainvälisesti tunnistettu taloustieteen tutkinto antaa erittäin hyvät työelämävalmiudet kotimaassa ja ulkomailla. Tampereelta valmistuneita ekonomisteja onkin totuttu näkemään talouden ja taloudellisen vaikuttamisen huipputehtävissä.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kauppatieteiden maisteri

Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 Tampere

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu