Ammatilliset perustutkinnot

Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja

WinNova, paikassa Ulvila
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja

Metsäkoneenkuljettaja

Metsäkoneenkuljetuksen osaamisalalta valmistuu kuormatraktorin-, hakkuukoneen- tai puutavara-autonkuljettajia. Henkilökohtaisessa opetussuunnitelmassa otetaan huomioon aikaisemmat opinnot ja työelämän osaaminen. Tämän pohjalta muodostuu henkilökohtainen opetussuunnitelma ja suoritettavien opintojen määrä.

Opiskelut alkavat yhteisten opintojen ja metsien hoidon perustaitojen opiskelulla. Toisena ja kolmantena vuotena opiskelussa keskitytään koulutusohjelmakohtaisiin opintoihin. Merkittävänä osana opiskelua ovat näytöt jakaantuen koko opiskelun ajalle. Suurin osa opinnoista suoritetaan työpaikalla oppisopimuksella.

Metsäalan ammattilainen työelämässä

Metsäalan perustutkinnon suorittanut tekee metsänhoidon ja puunkorjuun töitä. Hän uudistaa metsiä sekä raivaa ja harventaa puustoa metsänhoito-ohjeiden mukaisesti. Alan osaamista on myös mm. luontomatkailun järjestäminen, metsäkoneenkuljetus, koneellinen puutavaran lähikuljetus ja puutavaran autokuljetus. 

Metsäalan ammattilaisena voit työskennellä metsäkoneyrityksen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä tarjoten puunhankintaorganisaatiolle alihankintana puunkorjuuyrittäjäpalveluita ekologisesti ja ympäristönhoidollisesti kestävän metsätalouden periaatteiden mukaisesti.

Puutavara-autonkuljettaja

Koulutuksen aikana on mahdollisuus suuntautua puutavara-autonkuljettajaksi. Koulutukseen on mahdollista sisällyttää myös energiapuun korjuukoneen käyttöä tai kuljetusta.

Työtehtäviin kuuluu koneiden huolto- ja kunnossapito, puunkorjuutyöt ja oman ammatin ympäristövaikutusten tunteminen siten, että työntekijä osaa suunnitella ja toimia ympäristölle mahdollisimman vähän haittaa aiheuttaen. Koulutus antaa hyvät valmiudet työskennellä järeiden koneiden parissa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Ulvila
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Ulvila
  • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu metsäkonealalla työskenteleville ja/tai yrittäjille, joilla ei ole aiempaa alan koulutusta tai kokemusta.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tutkinto / todistus

Metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljettaja

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

WinNova sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
WinNova
Tiedepuisto 3
28600 Pori

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista tutkintoon johtavaa koulutusta sekä monipuolista täydennyskoulutusta eri aloille Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella oppilaitoksen keskeinen ydintehtävä. Kampukset toimipisteineen sijaitsevat Porissa, Raumalla, Laitilassa ja Ulvilassa. Opiskelijoita on keskimäärin 5000 ja henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta WinNova ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu