Ylemmät AMK-tutkinnot

Digitaaliset palvelut sosiaali- ja terveysalalla | YAMK | monimuotototeutus

Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Digitaaliset palvelut sosiaali- ja terveysalalla | YAMK | monimuotototeutus

Nainen kuvattuna takaa ja hän katselee kaupunkia

Koulutus antaa valmiuksia toimia asiantuntijana digitaalisten palvelujen kehittämisessä ja johtamisessa sosiaali- ja terveysalalla. Koulutuksessa syvennät osaamistasi siihen, mitä digitalisaatio tuo tullessaan sosiaali- ja terveysalalla.

Lisäksi kehität osaamistasi käyttäjälähtöisten digitaalisten palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa.

Koulutus tuottaa sinulle monipuolista asiantuntijuutta digitaalisten palvelujen kehittämisestä ja johtamisesta sosiaali- ja terveysalalla.

Osaat ennakoida ja analysoida palveluiden tarpeita ja megatrendejä. Tutkimus- ja kehittämisosaamisesi karttuu opintojen aikana, mikä mahdollistaa käyttäjälähtöisten digitaalisten palveluiden kehittämistä ja uudistamista esimerkiksi digitaalisen palvelumuotoilun avulla.

Osaat opintojen jälkeen huomioida sosiaali- ja terveysalan digitaalisten palveluiden suunnittelussa erilaiset asiakasryhmät ja tiedät digitaalisten palveluiden hankinta- sekä kilpailutusprosessit. Ymmärrät tieto- ja kyberturva- ja tietosuojalainsäädännön merkityksen digitaalisten palveluiden kehittämisessä.

Koulutuksen käytyäsi sinulla on osaamista tiedolla johtamisesta, muutoksenjohtamisesta sekä asiakaslähtöisten digitaalisten palveluprosessien johtamisesta sekä valmiuksia digitaalisten palveluiden laadun edistämiseen sosiaali- ja terveysalalla.

Työelämässä

YAMK-opinnot suoritettuasi voit toimia asiantuntijana digitaalisten palvelujenkehittämis- ja asiantuntijatehtävissä sosiaali- ja terveysalalla.

Voit toimia esimerkiksi

 • digipalveluissa sosiaali- tai terveysalan ammattilaisena
 • digitaalisten palvelujen kehittämisen asiantuntijana (esim. suunnittelijana, digipäällikkönä, kehittämispäällikkönä)
 • projektikoordinaattorina
 • projektipäällikkönä
 • projektityöntekijänä
 • yrittäjänä
 • hankeasiantuntijana
 • tietosuoja-asiantuntijana.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin kuin yliopistossa suoritettu vastaava ylempi korkeakoulututkinto.

Sosiaalityöntekijän tehtävään vaaditaan kuitenkin ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä.

Huomioithan lisäksi myös, että päiväkodin johtajan tehtävään vaaditaan kasvatustieteen maisterin tutkinto, varhaiskasvatuslain (13.7.2018/540, 26 ja 27 §) mukainen varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuus sekä riittävä johtamistaito.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

 • Monimuotototeutus
 • Savonlinna
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Pohjakoulutusvaatimuksena jompi kumpi seuraavista:

Ammattikorkeakoulututkinto

Opisto- tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto

Tutkinto / todistus

Ensihoitaja (ylempi AMK), fysioterapeutti (ylempi AMK), geronomi (ylempi AMK), jalkaterapeutti (ylempi AMK), liikunnanohjaaja (ylempi AMK), naprapaatti (ylempi AMK), sairaanhoitaja (ylempi AMK), sosionomi (ylempi AMK), terveydenhoitaja (ylempi AMK)

Kustannukset

 • Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 13 500 euroa / lukuvuosi, apurahajärjestelmä ja lisätietoja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilla sivuilla.
 • Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 13 500 euros/academic year. Scholarship scheme and further information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Digitaaliset palvelut sosiaali- ja terveysalalla | YAMK | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...

Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu