AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Jalkaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus

Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Jalkaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus

Jalkaterapeutti edistää jalkaterveyttä

Jalkaterapeutti (podiatrist) on korkeakoulututkinnon suorittanut terveys- ja kuntoutusalan ammattilainen.

Työssään jalkaterapeutti tutkii ja selvittää asiakkaan alaraajaongelmien syitä käyttäen apuna jalkaterapian arviointimenetelmiä. Saamiensa tulosten perusteella jalkaterapeutit suunnittelevat ja toteuttavat jalkaterveyttä edistävän terapian yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Jalkaterapeutin asiakkaat ovat usein korkean riskin asiakkaita ja heillä voi olla erilaisia alaraajojen rasitusvammoja, rakenteellisia alaraajamuutoksia, iho- ja kynsimuutoksia tai esim. diabeteksen aiheuttamia alaraajaongelmia.

Jalkaterapeutin työssä korostuvat vuorovaikutustaidot, kädentaidot, luovuus sekä yrittäjämäinen työote.

Jalkaterapeutin tutkinnon suoritettuasi olet osaava ja ammattitaitoinen alaraaja-asiantuntija. Pyrit edistämään asiakkaan jalkaterveyttä sekä liikkumis- ja toimintakykyä. Kykenet itsenäiseen päätöksentekoon ja osaat toimia asiakaslähtöisesti ja moniammatillista yhteistyötä hyödyntäen.

Jalkaterapeutin osaamisen perustan muodostavat ymmärrys alaraajojen anatomiasta ja biomekaniikasta sekä ihmisen liikkumis- ja toimintakyvystä. Osaat hyödyntää jalkaterapian keinoja asiakaslähtöisesti, monipuolisesti ja turvallisesti korkean riskin asiakkaat huomioiden.

Osaat hoitaa iho- ja kynsimuutoksia sekä jalkahaavoja. Osaat valmistaa yksilöllisiä apuvälineitä kuten tukipohjallisia, kevennyksiä tai varvasortooseja sekä arvioida niiden toimivuutta. Tunnistat liikkumisen ja alaraajojen toiminnan poikkeavuuksia ja ongelmia sekä niiden syitä ja seurauksia. Osaat suunnitella ja ohjata terapeuttisia harjoitteita yksilö- ja ryhmätilanteissa asiakkaiden erityistarpeet huomioiden. Hyödynnät myös manuaalisen terapian keinoja, kuten hierontaa tai nivelten manuaalista mobilisointia asiakastyössä.

Ymmärrät eri sairauksien vaikutukset alaraajaongelmien syntymiselle ja osaat huomioida sairaudet jalkaterapiaprosessin suunnittelussa ja toteutuksessa. Jalkaterapeutin työssä korostuvat jalkaterveyttä ja toimintakykyä edistävä, kokonaisvaltainen yksilö- ja ryhmäohjaus ja neuvonta sekä enenevässä määrin myös hyvinvointiteknologia ja etäohjaus.

Jalkaterapeuttina osaat hakea näyttöön perustuvaa tietoa ja hyödyntää sitä oman toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja perusteluissa.

Jalkaterapeutti työelämässä

Jalkaterapeutti toimii asiantuntijana erilaisissa moniammatillisissa terveydenhuollon työryhmissä lääkäreiden, diabetes- ja reumahoitajien sekä fysioterapeuttien ja apuvälineteknikkojen kanssa. Jalkaterapeutti työskentelee yrittäjämäisesti ja innovatiivisella työotteella.

Jalkaterapeutin työnkuva vaihtelee työpaikasta riippuen ja työ voi painottua esimerkiksi kliiniseen jalkaterapiaan, apuvälineterapiaan kuten pohjallisia hyödyntävään terapiaan tai myyntityöhön, tai se voi sisältää näitä kaikkia. Yksilö- ja ryhmänohjaus sekä muun terveydenhuoltohenkilöstön ohjaaminen ja kouluttaminen ovat osa jalkaterapeutin työtä.

Jalkaterapeutti työskentelee myös korkean riskin asiakkaiden, kuten diabetesta ja reumasairauksia sairastavien henkilöiden parissa. Tällöin asiakkailla voi olla erilaisia alaraajojen rasitusvammoja, rakenteellisia muutoksia, iho- ja kynsimuutoksia ja mm. diabeteksen aiheuttamia alaraajaongelmia, kuten jalkahaavoja ja alaraajojen virheasentoja.

Voit työskennellä esimerkiksi

  • perusterveydenhuollossa
  • erikoissairaanhoidossa
  • kuntoutuslaitoksessa
  • apuvälineyksikössä
  • konsultaatio-, myynti- ja projektitehtävissä
  • koulutustehtävissä
  • jalkinesuunnittelussa.

Monet jalkaterapeutit toimivat myös yrittäjinä tai toiminimellä esimerkiksi yksityisellä lääkäriasemalla tai omissa toimitiloissa. Jalkaterapeuttien osaamista ostavat yrityksiltä myös julkiset yhteisöt.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät 2025

  • Monimuotototeutus
  • Savonlinna
  • Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Jalkaterapeutti (AMK)

Kustannukset

  • Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 10 700 euroa / lukuvuosi. Lisätietoja löydät Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilta sivuilta.
  • Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 10 700 euros/academic year. More information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Jalkaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...

Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu