Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuisopiskelu elämän kiirevuosina

Työn, perheen ja opiskelun yhdistäminen

Aikuisopiskelu elämän kiirevuosina

Lue kuinka yhdistät opiskelun työ- ja perhe-elämään.

Työ, perhe ja opiskelu – mahdoton yhtälö?

Kahdeksan tunnin työpäivä, lasten haku tarhasta, ruokakaupassa käynti, vanhempainilta, pyykinpesu.. Joillekin opiskelu on vain pala arjen sadan palan palapeliä, joka pitäisi ratkaista joka päivä. Monet miettivätkin, milloin työssäkäyvällä perheellisellä aikuisella on aikaa suorittaa opintoja?

Silti moni onnistuu yhdistämään opiskelun kiireiseen arkeen. Perhe-elämä opettaa järjestelmällisyyttä, loogista päättelykykyä ja suhteellisuudentajua, mikä auttaa tehokkaan ajankäytön suunnittelussa.

Työpaikan tuki

Työsuhteessa olevalla työpaikan tuki on avainasia onnistuneeseen opiskeluun. Keskustele työnantajasi kanssa, kuinka opiskelu hyödyttää sinua ja työpaikkaasi. Oma ammattitaitosi kasvaa, verkostoidut muiden alan ammattilaisten kanssa sekä tuot uusia ideoita ja näkökulmia työntekoon. Usein aikuiskoulutuksessa on myös työssäoppimisjaksoja, joita voit suorittaa työpaikallasi.

Lähimmäisten tuki

Yhtä tärkeää on oman perheen tuki. Istu alas lähimmäistesi kanssa ja kerro, miksi aloitat opiskelun ja kuinka paljon se tulee viemään aikaasi.

Laita asiat tärkeysjärjestykseen. Mistä asioista voit tinkiä, jotta sinulle jää aikaa opiskeluun? Suunnittele jokainen tuleva kuukausi huolellisesti ja saat arjen pyörittämisen keskellä enemmän aikaa opiskeluun. Kokeile iltaopiskelun lisäksi myös aamuisin opiskelua. Heti aamusta opiskellut tunnit antavat sinulle onnistumisen tunteen, jolla jaksat pitkälle iltaan.
 

Oma hyvinvointi ja aikuisopiskelu

Muista oma hyvinvointi

Lopuksi, pidä itsestäsi huolta. Hyvinvoiva ihminen oppii tehokkaammin ja nauttii opiskelusta.

Muistathan, että opiskelu tuo hyvää vastapainoa muulle elämälle. Kokemus siitä, että aikuisiällä voi edelleen omaksua uusia näkökulmia, on antoisa. Aloita siis aikuisopiskelu ja pysy työelämän aallonharjalla!

Studentum.fi toivottaa onnea aikuisopintoihin!


Lue lisää:

» Aikuisopiskelu    
» Opintojen rahoitus 
» Etäopiskelu   
»
Miksi aikuisopiskella?

 

Lähteet: tilastokeskus.fi

 

 

Kommentteja: