AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Socionom (YH) | flerformsstudier

Arcada, paikassa Helsinki
Pituus
3,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Opintotuki
Möjlighet till studiestöd
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Opintotuki
Möjlighet till studiestöd
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Socionom (YH) | flerformsstudier

Vill du arbeta med välfärdsfrågor och social förändring? Socionomen ser människan i samhället och stöder möjligheter till förbättrade livsvillkor. Du lär dig att förstå hur social utsatthet uppkommer och hur den kan förebyggas eller åtgärdas. Arcadas utbildning förbereder dig för ett brett arbetsfält där du får möta människor i olika skeden av livet.

Socionom (flexibla studier) passar dig som redan är i arbetslivet och jobbar inom det sociala området. Du avlägger i huvudsak utbildningen på distans, med ungefär två närstudiedagar per månad (dagtid). Utöver detta gör du grupparbete online (vardagar, efter kontorstid) och självstudier enligt egen tidtabell.

På socionomutbildningen får du själv studera utgående från verkliga och aktuella problem inom området. Med det problembaserade lärandet som grund inhämtar du ny kunskap och övar de färdigheter som du behöver i ditt kommande yrke.

Studierna kombinerar teori med praktik och består av föreläsningar, workshoppar, tematräffar och seminarier, yrkespraktik och arbetslivsrelaterade projekt. Du studerar både själv och tillsammans i grupp, vilket förbereder dig för framtida team- och projektarbeten och utvecklar din samarbetsförmåga.

Utbildningen kan också ge dig behörighet att arbeta som socionom inom småbarnspedagogik med barn som är upp till fem år gamla.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Helsinki
  • ruotsi
  • Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Gemensam ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Socionom (YH)

Sosionomi (AMK)

Arcada
Jan-Magnus Janssonin aukio 1
00560 Helsinki

Arcada 

Varför Arcada? Oavsett om du snart ska ta de första stegen i din karriär, eller redan befinner dig mitt i arbetslivet, erbjuder vi utbildningar som ger dig bästa tänkbara förutsättningar att möta framtiden. Arcada är en högklassig yrkeshögskola, som har...

Lue lisää oppilaitoksesta Arcada ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu