Ammatilliset perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

OSAO, paikassa Oulu (+3 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 28.7.2024
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus, Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 28.7.2024
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus, Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet työskennellä hoito- ja huolenpitotyössä. Lähihoitajat työllistyvät suuntautumisvaihtoehdosta riippuen muun muassa terveyskeskuksiin, vuodeosastoille, päivystysvastaanotoille, kuntoutuskeskuksiin, päiväkoteihin, lastensuojeluun, vanhainkoteihin, palvelukoteihin, vammaisjärjetöihin tai asiakkaiden koteihin. Lähihoitajakoulutuksessa on 7 osaamisalavaihtoehtoa.

Osaamisalat

 • Ikääntyvien hoidon ja kuntouttamisen osaamisala Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen lähihoitajana osaat toimia kotihoidossa asiakkaan toimintakykyä edistävästi ja edistää ikääntyvien osallisuutta.
 • Jalkojenhoidon osaamisala Jalkojenhoidon lähihoitajana suunnittelet ja hoidat potilaiden jalkoja niin hoitopaikoissa kuin asiakkaiden kotona.
 • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala Lasten ja nuorten kasvatukseen ja hoitoon suuntautuneena lähihoitajana perehdyt eri-ikäisten lasten ja nuorten hoitoon, kasvatukseen ja kuntoutukseen.
 • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala Mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitajana suunnittelet, toteutat ja arvioit mielenterveyspotilaiden ja päihteiden käyttäjien hoitoa.
 • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala Sairaanhoidon ja huolenpidon lähihoitajana osaat ohjata ja hoitaa potilaita terveyspalveluissa.
 • Suunhoidon osaamisala Suunhoidon lähihoitajana osallistut suun sairauksien tutkimukseen ja hoitoon yhteistyössä hammaslääkärien ja suuhygienistien kanssa.
 • Vammaistyön osaamisala Vammaistyön lähihoitaja hoitaa, tukee ja ohjaa vammaisia henkilöitä eri elämäntilanteissa.

Valtakunnalliset tutkinnon perusteet muuttuvat 1.8.2024 ja tutkintoon tulee pieniä muutoksia. Esimerkiksi sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala on jatkossa sairaanhoidon osaamisala.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

19 elokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Oulu
 • Hakuaika: 28.7.2024

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Oulu
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jatkuva haku on perustutkintoon ja osaamisala valitaan myöhemmin opintojen aikana (ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen, lasten ja nuorten kasvatus ja hoito, mielenterveys- ja päihdetyö, sairaanhoito ja huolenpito tai vammaistyö).

Kielitaidon arviointi

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Jos arvioinnissa todetaan, että kielitaitosi ei ole riittävä, sinua ei kutsuta pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen etkä ole mukana opiskelijavalinnassa. Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitotasosuositus on B1.1.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu