Ammatilliset perustutkinnot

Djurskötare

Axxell, paikassa Kemiö
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Djurskötare

Vill du jobba med djur och ta ansvar för dem? Lockar ett arbete i djuraffär, kennel eller katthotell? Eller vill du bli semesteravbytare på en gård med djur?

I Brusaby utbildar vi djurskötare. Målet är att djurskötarna arbetar så att de hela tiden beaktar djurens välbefinnande. De skall ha en utvecklad känsla för djur, dvs. kunskaper att rätt kunna tolka djurens beteende och kunna bedöma deras hälsotillstånd.

Djurutbildningen är till för dig som har ett brinnande djurintresse och som vill lära dig mera om hur en yrkesmässig djurskötares arbetsdag ser ut och de uppgifter som man bör kunna inom branschen.

Vi kräver av dig ett djupt engagemang för dina studier hos oss och erbjuder dig en individuellt uppgjord utvecklingsplan för kunnande så att du skall ha så stor chans som möjligt att avklara dina studier med goda resultat. Vårt utbildningsteam har mycket breda kunskaper i allt som har med djurskötsel att göra. Vi erbjuder dig mångsidiga grundkurser i det mesta som har med djur att göra.

Att arbeta med djur och natur är ibland härligt, ibland tungt. Men det är mycket givande. Efterfrågan på djurskötare är stor. Det är ett ansvarsfullt arbete som inte följer klockan. Djurens välmående är ledstjärna.

Utbildningen

Vår utbildning är en grundexamen inom lantbruksbruksbranschen, utbildningsprogrammet för djurskötsel och fungerar som heltidsstudier som avklaras på ca. 2½ år (180 kp). Om du redan har avlagt gymnasiestudier, studentskrivningar eller annan yrkesskolexamen kan studierna förkortas.

Då du studerar husdjur lär du dig framför allt att sköta om och ta ansvar för djur. Du jobbar med både stora och små djur, såsom hästar, produktionsdjur samt sällskapsdjur. Du studerar djurens krav på sin omgivning, deras beteende, frisk- och sjukvård m.m. I studierna ingår både teoriundervisning och praktiska övningar i djurhuset med skötsel, hantering osv. Teoriundervisningen består av bl.a. djurens anatomi och fysiologi, djursjukdomar, branschens lagstiftning och andra yrkesstudier.

I utbildningen ingår också teknik där du lär dig bygga burar och inhägnader och att underhålla och använda maskiner och utrustning som behövs för djurskötsel. Dessutom lär du dig att producera inhemskt foder, också enligt ekologiska principer.

För att ge en verklighetstrogen bild av djurskötarens vardag sköts djuren dagligen av de som studerar till djurskötare. I studierna ingår alltså dejourering med morgon-, kvälls- och veckoslutsskötsel under din studietid.

I Brusaby finns ca 50 smådjursarter (gnagare, reptiler, fiskar, fåglar, husdjur och produktionsdjur). Vi har också hundar av rasen labrador retriever som vi skolar till assistenthundar.  I djurhuset fungerar också en hittedjursmottagning för sällskapsdjur. I Brusaby finns också en ladugård, fårhus, trimrum och en träningsklass för hundar.

Examensgrunderna hittar du här.

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Kemiö
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Djurskötare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu