Ammatilliset perustutkinnot

Elmontör

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Elmontör

Ny utbildning startar i januari 2024!

Utbildningens mål och förverkligande

Målet är att ge deltagarna sådana kunskaper inom elbranschen att de kan utföra elinstallationer <1000V. Huvudmålsättningen är att deltagarna avlägger grundexamen inom el- och automationsbranschen, elmontör.

Utbildningen förverkligas som flerformsstudier, närstudier 2-3 dagar i veckan dagtid (kl. 8.30 - 16.00) samt distansstudier och utbildning på arbetsplats (praktik).

Innehåll 

Grundexamen inom el- och automationsbranschen består av följande delar:

  • Arbete inom el- och automationsbranschen
  • Installation av låg- och klenspänningsel
  • Installation av byggnadsautomation
  • Installation av eldrifter

Utbildning i heta arbeten, första hjälp 1, arbetsäkerhet och elarbetssäkerhet ingår i studierna.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Klara Roos tfn 044 739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till personer som arbetar inom den industriella underhålls-, el- eller VVS-branschen eller personer, som fått utbildning inom elektronik-branschen, men som behöver tilläggsutbildning eller examen/delexamen för att förbättra sina anställningsmöjligheter. Även för sökande som är intresserade av branschen, inga förkunskaper krävs.

Utbildningen förverkligas parallellt på svenska och finska. Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.

Ekonomiska förmåner

Studierna är heltidsstudier och berättigar till studiestöd/vuxenutbildningsstöd. Närmare information om stöd och förmåner under utbildningstid ger Folkpensionsanstalten, Koulutusrahasto, fackföreningar, TE-byrån och Jobblinjens utbildningsrådgivning tfn. 0295 020 712 e-post: utbildningsradgivning@te-byran.fi. Kolla upp möjligheterna i god tid innan utbildningen inleds.

Kustannukset

Utbildningen är kostnadsfri. Enligt direktiv från Utbildningsstyrelsen har utbildningsanordnaren rätt att ta ut avgift om studerande för sitt personliga bruk får läroböcker, andra läromedel som behövs i studierna, material eller andra förnödenheter som efter studierna blir i studerandens ägo. Olika avgifter till myndigheter ingår inte heller i den avgiftsfria undervisningen (t ex kort).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elmontör? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu