Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto | kirjastopalvelujen osaamisala, 150 osp

Haapaveden Opisto
Yhteenveto
1–2 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Haapavesi
Ammattitutkinnot
Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto | kirjastopalvelujen osaamisala, 150 osp

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinnon suorittanut voi toimia esimerkiksi yleisen kirjaston, tieteellisen kirjaston, erikoiskirjaston tai oppilaitoskirjaston kirjasto- ja tietopalvelutehtävissä.

Opintojen aikana opit joustavaa ja monipuolista asiakaspalvelua sekä toimimaan ammattilaisena työyhteisössä. Lisäksi opiskelet taitavaksi tiedonhankinnan ja sen ohjauksen asiantuntijaksi.

Tutkinnon sisältö

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinnossa (150 osaamispistettä) valittava on kaksi osaamisalaa, jotka ovat Kirjastopalvelujen osaamisala ja Kirjastoautopalvelujen osaamisala.

Kirjastopalvelujen osaamisala

Opiskelija osaa toimia kirjaston asiakaspalvelussa asiakkaiden neuvonnassa, palvelujen käytön opastuksessa sekä aineistojen lainaus- ja palautustehtävissä Hän osaa hakea asiakkaiden tarvitsemaa tietoa sekä tukea asiakkaita itsenäisessä tiedonhankinnassa. Lisäksi opiskelijan osaaminen painottuu valinnaisuuksien mukaan, jolloin se voi olla esimerkiksi kokoelmatyöhön, mediaohjaukseen, tapatumatuotantoon, erikoiskirjastopalveluihin, viestintään ja markkinointiin tai oppimisen palveluihin liittyvää osaamista.

Koulutuksen toteutus

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan mahdolliset aiemmat opinnot ja työkokemus sekä suunnitellaan koko tutkinnon sisältö. Osaaminen osoitetaan näytöissä, aidoissa työelämän tilanteissa, tutkinnon osittain. Opintojen kesto on 1–2 vuotta.

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tieto- ja kirjastopalvelualalla tai joilla on jo alan työkokemusta.

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen haetaan suoraan oppilaitokseen.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen opintomaksu on 350 €.

Haapaveden Opisto sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto | kirjastopalvelujen osaamisala, 150 osp? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto. Opisto järjestää ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, yleissivistävää koulutusta sekä maahanmuuttajakoulutusta. Opistolla opiskelee noin 300 opiskelijaa. Opisto muodostaa tiiviin kampusalueen aivan Haapaveden kaupungin keskustassa. Kampus tarjoaa monikulttuurisen ja yhteisöllisen toimintaympäristön, jossa vuorovaikutuksella ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Haapaveden Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Haapaveden Opisto

Vanhatie 45
86600 Haapavesi

 Näytä puhelinnumero
www.haapop.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto | kirjastopalvelujen osaamisala, 150 osp täytä seuraavat tiedot: