Puutarhatalouden koulutus | hortonomi | monimuotototeutus

Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Lepaa
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Hortonomiopiskelija harjoittelemassa

Puutarhatalouden koulutus | hortonomi | monimuotototeutus

Mitä opit?

Puutarhatalous on koristekasvien, vihannesten, marjojen, hedelmien ja sienten viljelyä, jalostamista, tuotteistamista, kauppaamista ja markkinointia. Hortonomi hallitsee puutarhakasvien viljelyn työvälineet ja menetelmät, sekä saavuttaa hyvän kasvintuntemuksen ja tuotantoon liittyvän biologisen ja teknisen osaamisen opintojen aikana.

Hortonomit toimivat vastuutehtävissä viljely- ja jatkojalostusyrityksissä sekä asiantuntijoina kaupan, neuvonnan, opetuksen ja hallinnon alalla, myös kansainvälisesti. Tehtävänimike voi olla esimerkiksi myyntipäällikkö, tuotantopäällikkö, viljelypäällikkö, osastopäällikkö ja erityisasiantuntija. Monet hortonomit perustavat oman yrityksen.

Koulutuksen sisältö

Hortonomin koulutuksesta valmistunut opiskelija hallitsee puutarhakasvien viljelyn työvälineet ja menetelmät. Osaaminen ylettyy biologiseen osaamiseen kasvituotannon osalta, sekä tekniseen osaamiseen digitalisaation mahdollistamien työkalujen avulla.

Viljelysuunnitelmat, kustannuslaskelmat, yrittäjämäinen toiminta, markkinointi ja puutarhayritysten ja -kaupan toiminnan kehittäminen kuuluvat myös valmistuneen opiskelijan osaamisalueeseen. Opiskelija osaa innovoida uusia tuotteita ja palveluita, tehdä yrityksen strategista suunnittelua ja perustaa oman alansa yrityksen ja arvioida sen toimintaedellytyksiä markkinoilla.

Muita valmistuneen opiskelijan osaamisalueeseen kuuluvia aiheita ovat puutarhakasvien tuotantoketjut, työnjohto, työtehtävien suunnittelu ja organisointi. Opiskelija osaa suunnitella viljelyä ja kauppaa sekä laskea kannattavuutta, valita sopivat lajikkeet ja lisäystavan sekä viljelyjärjestelmän. Lisäksi hän osaa ajoittaa sadon, ohjata sen määrää ja laatua, ja tietää sadon käsittelyyn sekä varastointiin liittyvät toimenpiteet ja niiden merkityksen lopputulokseen. Opiskelijalla on valmiudet tehdä alan kokonaisvaltaista kehitystyötä ja soveltavaa tutkimusta, ja hyödyntää laajoja kansainvälisiä verkostoja työssään. Vastuullisuus on kotimaisen tuotannon vahvuus, ja sitä painotetaankin koulutuksessa kestävän kehityksen lisäksi.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Hortonomi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puutarhatalouden koulutus | hortonomi | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 8000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Puutarhatalouden koulutus | hortonomi | monimuotototeutus täytä seuraavat tiedot:

Uutiskirje
Haluan tilata HAMKin uutiskirjeen