Itsenäiset maisteriohjelmat

Journalistiikan maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Journalistiikan maisteriohjelma

Journalismilla on keskeinen tehtävä yhteiskunnassa: se välittää yleisölle olennaista, ajankohtaista ja totuudellista tietoa sekä tukee demokratiaa valvomalla ja arvioimalla julkisen vallan käyttöä. Nykyisenä "vaihtoehtoisten faktojen" ja "valeuutisten" aikana journalistin työllä on erityistä merkitystä. Myös globaali koronaviruspandemia on korostanut laadukkaan journalismin merkitystä.

Yliopistotutkinto journalistiikasta antaa erinomaiset valmiudet vaativiin journalistisiin tehtäviin. Lisäksi journalistiikasta valmistuneet voivat työskennellä monenlaisissa muissa media- ja viestintäalan asiantuntijatehtävissä. 

Sisältö ja toteutus

Journalistiikan opinnoissa teoria ja käytäntö limittyvät. Tieteellistä tutkimusta ja teorioita sovelletaan monipuolisesti käytännön taitoja kerryttävissä harjoituksissa.

Journalistiikan maisteriohjelma koostuu journalistiikan syventävistä opinnoista, journalistiikan täydentävistä opinnoista sekä vapaasti valittavista opinnoista. Journalistiikan syventävissä opinnoissa syvennetään journalistista osaamista ja asiantuntemusta, kehitetään tutkimustaitoja sekä perehdytään yrittäjyyteen media- ja viestintäalalla. Syventäviin opintoihin kuuluu valinnaisia opintoja, jotka opiskelija valitsee kiinnostuksensa mukaisesti journalismin erikoisalueilta ja eri lajityypeistä. Syventävissä opinnoissa on mahdollista tehdä monimediajournalismin harjoittelu tai viestinnän harjoittelu.

Journalistiikan opiskelu on monipuolista ja vuorovaikutteista. Opinnoissa käytettäviä työtapoja ovat esimerkiksi luennot ja niihin liittyvät harjoitukset, projektityöt, seminaarit, esseiden kirjoittaminen, erilaiset analysointi- ja oppimistehtävät sekä kirjatentit. Suurin osa opiskelusta vaatii läsnäoloa, mutta tarjolla on jonkin verran myös itsenäisesti suoritettavia opintojaksoja.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Journalistiikan maisteriohjelmaan valitaan viisi uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu