Kulttuuriympäristön tutkimuksen maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Itsenäiset maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Kulttuuriympäristön tutkimuksen maisteriohjelma

Kulttuuriympäristö syntyy ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta - sinäkin voit luoda kulttuuriympäristöä! Ihmisten suhde ympäristöönsä muuttuu jatkuvasti, ja kulttuuriympäristössä onkin erilaisia ajallisia kerroksia. Osa kulttuuriympäristöstä on suojeltua tai muutoin määritelty erityisen arvokkaaksi. Laadukasta kulttuuriympäristöä pidetään hyvinvoinnin voimavarana ja korvaamattomana kansallisena omaisuutena. 

Koulutuksen sisältö

Maisterikoulutuksen syventävissä opinnoissa (50 opintopistettä) perehdyt kulttuuriympäristön käsitteeseen sekä esimerkiksi siihen, miten ihmisen suhde ympäristöönsä muotoutuu ja merkityksellistyy, miten kulttuuriympäristö muodostuu ja miten sitä suojellaan. Opintojen aikana toteutat työelämäprojektin, jonka kautta sinulla on mahdollisuus tutustua sinua kiinnostaviin kulttuuriympäristöalan asiantuntijatehtäviin ja -organisaatioihin. Laitos tarjoaa myös useita vuosittain vaihtuvia valinnaisia kursseja aiheista, jotka kytkeytyvät ajankohtaisiin aiheisiin ja tutkimukseen.

Oman opintosuunnan opinnot (20 op) määräytyvät opintosuunnan (kirjallisuus, museologia, nykykulttuurin tutkimus, taidehistoria tai taidekasvatus) mukaan. Opintoihin sisältyy yleensä oppiaineen teoria- ja metodiopintoja sekä pro gradu -tutkielmaan liittyviä erikoistumisopintoja.

Maisterintutkielma (30 op) on maisterintutkinnon opinnäyte, laaja tieteellinen tutkielma. Tutkieman aiheen valitset itse, mutta tutkimuskohteen ja -ongelman määrittelystä ja rajauksesta keskustelet ohjaajan kanssa. Maisterintutkielma laaditaan itsenäisesti, mutta tutkielman laatimisen prosessiin kuuluu yhteydenpito ja neuvottelut ohjaajan kanssa.

Tukenasi on myös maisteriseminaari, jossa perehdyt laajan tieteellisen tutkielman suunnitteluun ja toteutukseen sekä opit tieteellistä viestintää sekä argumentointia. Sen aikana muotoilet maisterintutkielman tutkimuskysymykset ja laadit tutkimussuunnitelman.

Hakeminen

Kulttuuriympäristön tutkimuksen maisteriohjelmaan valitaan 15 uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kulttuuriympäristön tutkimuksen maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kulttuuriympäristön tutkimuksen maisteriohjelma täytä seuraavat tiedot: