Ammatilliset perustutkinnot

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Outdoor ammattilainen

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä / Joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä / Joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Outdoor ammattilainen

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Outdoor ammattilainen / Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Koulutuksen tavoitteena on luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittaminen. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta valmistutaan luonto-ohjaajaksi.

Luontoalan osaamisalan suorittanut luonto-ohjaaja osaa toimia luontoon liittyvissä käytännön ohjaustehtävissä. Hän omaa hyvät tiedot luonnosta ja sen ilmiöistä. Hän osaa kertoa ryhmälle luonnosta ja huolehtia ohjaustoiminnassa tarvittavista välineistä. Hän osaa huolehtia ryhmän turvallisuudesta ja toimia ja asiakaslähtöisesti.

Luonto-ohjaajana voit toimia luontoalan yrittäjänä tai oppaana luontomatkailussa esim. safareilla, erilaisilla vaelluksilla, metsästys- tai kalastusoppaana, metsästyksen johtajana/ohjaajana. Myöskin luontoalan kauppa tarjoaa runsaasti yrittämis- ja työllisyysvaihtoehtoja.

Luontomatkailun valinnut opiskelija toimii enemmän ohjelmapalveluyrityksissä ja yrittäjänä luontoalalla, sekä Outdoor kaupan alalla.

Riistasuuntautunut osaa tehdä riistanhoitotyötä, käsitellä saalista asianmukaisesti ja metsästää, sekä ohjata metsästystä. Molemmissa valinnaisissa suuntautumisissa on samat tutkinnon pakolliset osat, eli Luonto ja ympäristöalalla toimiminen 30 osp ja Luonnossa ohjaaminen 40os

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 70–85 osp ja valinnaisia 60–75 osp.

Koulutus sisältää lähiopetusta sekä työssäoppimista matkailu- tai riista-alan yrityksissä Suomessa ja ulkomailla, suuntautumisen mukaan.

Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta. Koulutus on kokopäiväopiskelua. Osaamista voi hankkia myös työpaikoilla koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.
Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta on mahdollista suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia.

Perhon toimipaikassa on erinomaiset oppimisympäristöt: riistaluokka, riistateurastamo, kosteikko, melontareitit ja hyvät jahtimaat. Oppilaitoksen lähellä sijaitseva Salamajärven kansallispuisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, virkistäytymiseen, vaellusten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksyllä / Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Perho
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, Luonto-ohjaaja, Outdoor-ammattilainen

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Outdoor ammattilainen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu