Itsenäiset maisteriohjelmat

Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelma

Maisterintutkinnossa opintosuuntasi voi olla taidehistoria tai taidekasvatus. Opintosuunnan valitset hakuvaiheessa.

Taidehistorian opintosuunta

Oletko kiinnostunut kuvataiteen historiasta, käänteistä ja tulkinnoista? Tai haluatko perehtyä syvemmin taidekäsityksiin ja -keskusteluihin, ymmärtää da Vincin ja Gallen-Kallelan symboliikkaa tai jäljittää väärennöksiä? Taidehistorian maisteriopinnot tarjoavat hyvät valmiudet toimia taiteen ja taideilmiöiden tuntemuksen monipuolisissa asiantuntijatehtävissä esimerkiksi taidemuseokentällä.

Taidehistorian syventävissä opinnoissa painottuvat oman alan sisältöasiantuntemus, tulkinnalliset taidot ja opiskelijan omat erikoistumisalueet. Opit aineistojen käyttöä ja visuaalisen analyysin tekniikoita, perehdyt alan teorioihin ja tutustut taidehistorian klassikkoteoksiin.

Taidekasvatuksen opintosuunta

Haluatko syventää ymmärrystäsi taiteen prosesseista, taiteesta toimintana ja käytäntöinä osana nykykulttuuria? Haluatko kehittyä asiantuntijaksi, joka osaa suunnitella ja kehittää taidetoimintaa käytännössä, ymmärtää taiteellisten käytäntöjen merkityksen erilaisten yksilöiden ja yhteisöjen elämässä ja yhteiskunnassa, sekä argumentoida tieteellisesti näistä asioista? Taidekasvatuksen opintosuunta tarjoaa sinulle mahdollisuuden tähän.

Taidekasvatuksen opintosuunnasta valmistuttuasi hallitset taidekasvatuksen tieteenalan keskeiset sisällöt ja menetelmät, ja olet syventänyt asiantuntemustasi yhdellä tai useammalla itse valitsemallasi erityisalueella. Osaat tuottaa uutta tietoa ja toimia taidekasvatuksen alan kehittäjänä kansainvälisesti ja kansallisesti. Osaat käyttää eettistä harkintaa asiantuntijatehtävissä taidekasvatuksen alalla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Taidehistorian ja taidekasvatuksen maisteriohjelmaan valitaan kymmenen uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu