Ammatilliset perustutkinnot

Metsäalan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Mäntsälä
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Metsäalan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Kiinnostaako vastuullinen työ luonnossa?

Metsäalan perustutkinnon opintojen jälkeen voit työskennellä erilaisissa metsänhoidon, puunkorjuun ja metsäenergia-alan tehtävissä. Työssä tarvitset vuorovaikutustaitoja, kun pidät yhteyttä metsänomistajiin, toisiin työntekijöihin, urakanantajiin ja muihin luonnossa liikkujiin. Perustutkinto on myös hyvä väylä jatko-opintoihin.

Metsäenergian tuottajana työskentelet metsässä puunkorjuussa tai metsäenergian tuotannon tehtävissä. Työvälineinäsi ovat erilaisset työkoneet ja laitteet, joiden käyttökunnossapito myös kuuluu sinulle. Työskentelet metsäluonnossa ohjeiden mukaan kestävästi ja vastuullisesti.

Metsuri-metsäpalvelujen tuottajana teet metsänhoito ja puunkorjuutöitä, kuten istuttamista, taimikonhoitoa ja puunkorjuuta. Yleisimmät työvälineesi ovat raivaus- ja moottorisaha. Hallitset kestävät metsien käsittelytavat laajasti ja osaat soveltaa niitä työmaaohjeiden, määräysten sekä metsänomistajien tavoitteiden mukaisesti.

Keudassa opiskelu on joustavaa, työelämälähtöistä ja käytännönläheistä. Tarjoamme monimuotoisia opintopolkuja, joihin sisältyy työelämässä vaadittavat kortti- ja pätevyyskoulutukset. Opintojen aikana tehdään vierailuja alan tapahtumiin, yrityksiin ja työmaille. Myös kansainväliselle työelämäjaksolle on mahdollista päästä.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus

Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Edellytykset opiskelulle

Metsäalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saattavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Opiskelija saa koulutuksen ajaksi metsurin suojavarusteet.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda metsäalan perustutkinto metsäenergian tuottaja

Kysy lisää!

Sundström-Varjonen Susan

Opinto-ohjaaja

+358504419930

Mäntsälä, Paroninkuja 20 (Saaren kartano)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metsäalan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu