Ammatilliset perustutkinnot

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Järvenpää
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Ammattitaitoa tyylillä tekstiilin ja muodin parissa

Tekstiilihuoltajana huollat erilaisia tekstiilituotteita ja toimit monipuolisissa tekstiilihuollon työtehtävissä. Vastaanotat, lajittelet, peset, viimeistelet ja pakkaat erilaisia tekstiilejä vastuullisesti, taloudellisesti ja laadukkaasti.

Mittatilausompelijana sinulla on osaamista vaatteiden suunnitteluun, kaavoittamiseen ja valmistamiseen. Ompelet asuja mittojen mukaan laadukkaasti ja tarkasti asiakkaan tyylin huomioiden. Tunnet vaatetusmateriaaleihin, niiden valintaan ja ammattimaisiin työtapoihin.

Sisustustekstiilien valmistajana suunnittelet ja toteutat erilaisia tekstiilejä kotiin ja julkisiin tiloihin. Käytät materiaaleja monipuolisesti asiakkaan tarpeet ja tuotteen käyttötarkoitus huomioiden.

Keudassa on monipuoliset laitteet ja menetelmät oppimisen tueksi. Pääset jo varhain opiskeluaikana tutustumaan alaan käytännössä työpaikoilla oppilaitosympäristön lisäksi. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon – voit täydentää osaamistasi esimerkiksi kiertotalous-, liiketoiminnan- tai yrittäjyysalan opinnoilla. Osallistumme aktiivisesti myös alan kilpailuihin esim. Taitaja-kisoihin.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Tekstiilihuoltaja

Päivä-monimuotokoulutus
Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Mittatilausompelija ja sisustustekstiilien valmistaja

Mittatilausompelijan ja sisustustekstiilien valmistajan koulutusta ei ole tarjolla tällä hetkellä jatkuvassa haussa.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia kirjoitusvälineistä, oppikirjoista (3–4 kirjaa), perusompeluvälineistä, mahdollisista kankaista perustöihin, opintokäyntien matkakustannuksista ja työkengistä.

Miten haen?

Jatkuva haku

Jatkuvan haun kautta voi hakea tekstiilihuoltajan koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Mittatilausompelijan ja sisustustekstiilien valmistajan koulutusten haku on kiinni toistaiseksi.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda tekstiili- ja muotialan perustutkinto ompelija/mittatilausompelija
Keuda tekstiili- ja muotialan perustutkinto sisutustekstiilien valmistaja
Keuda tekstiili- ja muotialan perustutkinto tekstiilihuoltaja

Kysy lisää!

Pitkänen Mirja

Opinto-ohjaaja

+358503507546

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Asell Mari

Toimialapäällikkö

+358504735069

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Aiheesta lisää:

Kuuntele aiheesta Keudan Kohti unelma-ammattia -podcastista

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu