Ylemmät AMK-tutkinnot

Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK) | kuntoutuksen ja liikunnan integraatio | verkko-opinnot

Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Etätoteutus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK) | kuntoutuksen ja liikunnan integraatio | verkko-opinnot

muistilappu, tietokone ja lasi

Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio -koulutuksen keskeisenä teemana on liikunnan ja kuntoutuksen integraation vahvistaminen. Riittävällä fyysisellä aktiivisuudella on vahva tutkimusnäyttö terveyden ja toimintakyvyn edistäjänä, sairauksien ennaltaehkäisijänä sekä sairauksista toipumisessa ja kuntoutumisessa.

Kuntoutuksen ja liikunnan integraation YAMK-koulutuksen suorittanut osaa innovoida, toteuttaa ja johtaa käyttäjä- ja tarvelähtöisiä kuntoutus- ja liikuntapalveluita yhdistämällä eri alojen osaamista ja asiantuntijuutta. Koulutuksen suorittanut osaa myös tuottaa, arvioida ja käyttää toimintansa perusteena liikunnan ja kuntoutuksen tutkimustietoa sekä toimia tavoitteellisesti liikunnan ja kuntoutuksen monialaisissa verkostoissa asiantuntijatehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään eri-ikäisten, erilaisissa elämäntilanteissa ja ympäristöissä olevien ihmisten liikunnan ja kuntoutuksen raja- ja yhdyspinnoilla oleviin kysymyksiin.

Kuntoutuksen ja liikunnan integraation YAMK-opinnoissa syvennytään lasten ja nuorten sekä ikääntyneiden hyvinvoinnin edistämiseen, käyttäjälähtöisten kuntoutus- ja liikuntapalveluiden muotoiluun sekä digiosaamiseen kuntoutus- ja liikunta-alalla. Koulutuksessa syvennytään myös ympäristöön fyysisen aktiivisuuden ja toimintakyvyn tukijana sekä taidon opettamisen teemoihin.

Opintojen rakenne

Koulutuksen laajuus on 90 op.

Opintojen rakenne muodostuu seuraavasti:

Ydinosaaminen 40 op 
Täydentävä osaaminen 20 op
Opinnäytetyö 30 op

Ydinosaamisen opintojaksot ovat:

 • Työelämälähtöinen tutkimus ja kehittäminen (5 op)
 • Kehittäjänä kuntoutuksen ja liikunnan toimintaympäristöissä (5 op)
 • Digiosaajana kuntoutus- ja liikunta-alalla (5 op)
 • Ympäristö fyysisen aktiivisuuden ja toimintakyvyn tukena (5 op)
 • Lasten ja nuorten liikunta hyvinvoinnin tukena (5 op)
 • Käyttäjälähtöisten kuntoutus- ja liikuntapalveluiden muotoilu (5 op)
 • Liikunta ja kuntoutus ikääntyessä (5 op)
 • Taidon oppiminen ja opettaminen (5 op)

Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio -koulutuksen ydinosaamisen opinnot toteutetaan kuuden ammattikorkeakoulun (Jyväskylä, LAB, Savonia, Seinäjoki, Lappi ja Turun AMK) verkostoyhteistyönä. Opinnot tarjotaan Campus Online -ympäristössä. Ydinosaamisen opinnot jakautuvat kolmelle lukukaudelle, 10–20 op / lukukausi.

Ydinosaamisen opinnot toteutuvat verkko-opintoina, itsenäisenä opiskeluna ja pienryhmäopiskeluna. Osa opintoihin liittyvistä verkko-opinnoista on aikaan sidottuja ja niissä edellytetään opiskelijan läsnäoloa. Opintojakson toteutuksesta vastaava ammattikorkeakoulu ilmoittaa opintojen tarkemmat aikataulut opintojaksoille ilmoittautumisen yhteydessä.

Täydentävän osaamisen osuus on 20 opintopistettä. Täydentäviä opintoja voi suorittaa koko opiskelun ajan. Opiskelija voi valita haluamiaan opintoja LAB-ammattikorkeakoulun täydentävien opintojen tarjonnasta tai toisen korkeakoulun tarjonnasta. Täydentäviä opintoja on mahdollisuus tehdä myös LAB-ammattikorkeakoulun TKI-toimintaan integroituna. Täydentävien opintojen tulee olla YAMK-tasoisia.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK) | kuntoutuksen ja liikunnan integraatio | verkko-opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu