Ylemmät AMK-tutkinnot

Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija (YAMK) |verkko-opinnot

Pituus
1–1,5 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
1–1,5 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija (YAMK) |verkko-opinnot

Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija (YAMK) |verkko-opinnot

Monialainen koulutus luo kokonaan uuden ammattiryhmän terveys- ja hyvinvointialoille. Asiantuntija kerää, tuottaa ja analysoi tietoa hoitotiimin tai johdon tueksi. Tiedon avulla voidaan suunnitella, kehittää ja arvioida toimintamallien ja palveluiden vaikuttavuutta ja käyttäjälähtöisyyttä.

Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija kerää ja analysoi tietoa, jonka pohjalta hyvinvointialojen palveluita on mahdollista kehittää paremmaksi. Asiantuntijat toimivat muun henkilökunnan tukena. Asiantuntijoita tarvitaan eri hyvinvointialueille sekä eri puolille terveydenhuoltojärjestelmää, sillä järjestelmät ovat usein hyvin pirstaleisia. Tieto voi olla hajallaan tai se voi jäädä hyödyntämättä, jollei sitä erikseen kerätä ja analysoida käyttöön.

Koulutus kehittää hyvinvointitiedon keräämiseen ja hyödyntämiseen liittyvää osaamistasi sekä asiantuntemustasi, syventää perustutkinnon osaamista ja monipuolistaa ja uudistaa työelämässä karttunutta ammatillista tietämystäsi.

Lapin ammattikorkeakoulu toteuttaa koulutukseen sisältyvät Hyvinvointianalyytikko-opinnot (60 op) yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa.

Tutkinnon sisältö ja rakenne

Tutkinnon laajuus on 90 opintopistettä (op) tai 60 opintopistettä (op) riippuen opiskelijan aikaisemmasta koulutustaustasta.

Opinnot koostuvat seuraavista sisällöistä:

1) Hyvinvointianalytiikan teemaan liittyvät ydinopinnot, yht. 30 op:

 • Asiakaslähtöinen hyvinvointiteknologia 5 op (valintakoeopintojakso)
 • Data asiakaslähtöisten hyvinvointipalvelujen kehittämisessä 5 op
 • Datan rakentuminen digitaalisissa palveluissa 5 op
 • Digitaaliset toiminnot hyvinvointialalla 5 op
 • Tekoäly ja älykkäät ympäristöt hyvinvointialalla 5 op
 • Tiedolla johtaminen hyvinvointialalla 5 op

2) Opinnäytetyö hyvinvointianalytiikan sisällöistä, 30 op

3) Vapaasti valittavat profiloivan osaamisen opinnot, yht. 30 op:

Voit valita profiloivan  osaamisen opintojaksot yhteisestä monialaisesta Lapin AMK  Master School-tarjonnasta. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa  osaamistarpeitasi vastaavan ja urapolkuasi parhaiten tukevan  henkilökohtaisen opintosuunnitelman (eHOPS). Tarjonnassa on sekä  suomenkielisiä että englanninkielisiä profiloivia opintoja seuraavista kokonaisuuksista: digitalisaatio-osaaminen, hyvinvointiosaaminen, johtamisosaaminen, yrittäjyys- ja  liiketoimintaosaaminen, sosiaali- ja terveysalan esihenkilötyöosaaminen, teknologiaosaaminen, tiedolla johtamisen osaaminen, tulevaisuuden muotoiluosaaminen, tutkimus- ja kehittämisosaaminen sekä uudistuva työelämäosaaminen. Profiloivaan osaamiseen voit valita myös muissa  korkeakouluissa tarjolla olevia ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia  opintoja (EQF7) tai esimerkiksi valtakunnallisen CampusOnlinen  YAMK-tasoisia verkko-opintoja.

Opiskelutapa

Opinnot ovat verkko-opintoja. Verkko-opiskelu sisältää samat elementit kuin perinteisemmätkin opiskelumuodot: luet, kirjoitat, kuuntelet ja keskustelet. Opetusjärjestelyt on suunniteltu siten, että koulutuksen voi suorittaa työn ohessa. Yleensä opintojaksoilla on koko ryhmälle yhteistä, ohjattua verkko-opetusta 1-2 arkipäivänä ja/tai -iltana kuukaudessa.

Oman osaamispolkusi rakentaminen käynnistyy heti opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantasoisilla opinnoilla.

Pätevyys ja työnäkymät

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa kelpoisuuden julkiseen virkaan ja tehtävään, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Koulutuksesta valmistuvien tutkintonimikkeitä taustakoulutuksesta riippuen ovat: Geronomi YAMK; Fysioterapeutti YAMK; Insinööri YAMK; Liikunnanohjaaja YAMK; Restonomi YAMK; Sairaanhoitaja YAMK; Sosionomi YAMK; Terveydenhoitaja YAMK; Tradenomi YAMK.

Tutkinto antaa kelpoisuuden hakeutua ammatilliseen opettajankoulutukseen sekä yliopistollisiin jatko-opintoihin.

Koulutus noudattaa European Qualification Framework (EQF:n) mukaisia osaamisen tasokuvauksia sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallisen viitekehyksen (NQF) osaamiskuvauksia. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon osaamista vastaava taso on 7.

Koulutuksen jälkeen hyvinvointianalyytikko osaa analysoida monenlaista hyvinvointidataa. Tämä antaa erinomaiset valmiudet sekä arkisen hoitotyön että sote-palveluiden kehittämiseen esimerkiksi hyvinvointialueilla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tutkintonimikkeet ovat:

 • Geronomi YAMK
 • Fysioterapeutti YAMK
 • Insinööri YAMK
 • Liikunnanohjaaja YAMK
 • Restonomi YAMK
 • Sairaanhoitaja YAMK
 • Sosionomi YAMK
 • Terveydenhoitaja YAMK
 • Tradenomi YAMK 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija (YAMK) |verkko-opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin ammattikorkeakoulu
Jokiväylä 11 C
96300 Rovaniemi

Lapin AMK – Pohjoista tekoa

Olemme kylmiä. Olemme kuumia. Näemme valoa kaikkialla, myös pimeydessä. Olemme sitkeitä ja elämme kiihkeästi. Muovaamme, teemme ja innostumme. Valitsemme ne välineet, jotka toimivat meille parhaiten. Annamme tiedon kulkea, sillä yhdessä olemme enemmän. Kuljemme itse niitä polkuja, joilta löytyy parhaat paikat...

Lue lisää oppilaitoksesta Lapin ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu