Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani

Novida – ammattiopisto ja lukio
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Jatkuva haku
   
Monimuotototeutus
Loimaa
Ammatilliset perustutkinnot
Artesaani

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani

Asiakkaan persoona, kulttuurista kumpuavat ideat, tuotteen toimivuus ja laatu ovat lähtökohta artesaanin työskentelyyn. Artesaani suunnittelee ja valmistaa tuotteita, tiloja tai palveluja asiakkaille. Hän käyttää perinteisten työmenetelmien ohella alansa uusinta tekniikkaa ottaen huomioon kestävän kehityksen.

Alalle on tyypillistä esteettinen, visuaalinen ja kulttuuriosaaminen, kädentaidot sekä yrittäjyys.

Osaamisalat

Tuotteen valmistuksen osaamisala

Artesaani, vaatetusala
Artesaani suunnittelee ja valmistaa asiakkaille yksilöllisiä vaatteita erilaisista materiaaleista. Hän ohjaa asiakkaitaan valitsemaan tyylinsä, väriensä ja vartalonsa mukaisia asukokonaisuuksia.

Artesaani, tekstiiliala
Artesaani suunnittelee ja valmistaa sisustus-, käyttö- tai taidetekstiilejä asiakkaille. Hän suunnittelee tekstiilien materiaalit, kuvioinnin, pintarakenteen ja värimaailman.

Artesaani, sisustusala
Artesaani suunnittelee tiloja ja tuotteita sekä valmistaa suunnittelemiaan sisustustuotteita ja -kokonaisuuksia. Hän etsii suunnittelun pohjaksi tietoa pinta- ja tekstiilimateriaaleista, kalusteista ja valaisimista.

Käsityön ohjaustoiminnan osaamisala

Artesaani, kädentaitojen ohjaaja
Artesaani ohjaa kädentaitoja erilaisille ryhmille. Hän hallitsee useita käsityötekniikoita, työvälineitä ja materiaaleja.

Työllistyminen

Artesaanin tyypillisiä työtehtäviä ovat valmistuksen ja korjaamisen lisäksi ohjaus, neuvonta ja erikoistuneet myyntitehtävät toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä

Toteutus

Voit itse vaikuttaa opintojesi sisältöön ja opiskeluaikaasi. Osan opinnoista voit opiskella iltaisin tai joustavasti etänä. Iltaopintoina koneneuleita, tilan sisustamista, kudontaa ja erilaisia tekstiilitekniikoita.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani

Kustannukset

Henkilökohtaiset työvälineet, harjoitustöiden materiaalit ja mahdolliset oppikirjat.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Novida – ammattiopisto ja lukio

Novida – ammattiopisto ja lukio

Novida – ammattiopisto ja lukio on Loimaan ammatti- ja aikuisopiston, Liedon ammatti- ja aikuisopiston sekä Uudenkaupungin ammattiopiston yhdistymisen myötä syntynyt oppilaitos, joka tarjoaa laaja-alaista ammatillista perus- ja jatkokoulutusta sekä monipuolisia lukio-opintoja. Novidassa mahdollisuudet ovat monet, sillä oppilaitos tarjoaa jokaiselle jotakin. Novidassa...


Lue lisää oppilaitoksesta Novida – ammattiopisto ja lukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Novida – ammattiopisto ja lukio

Myllykyläntie 8
32201 Loimaa

 Näytä puhelinnumero

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani täytä seuraavat tiedot: