Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan ammattitutkinto | verhoilun osaamisala

Stadin AO
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammattitutkinnot
 Taideteollisuusalan ammattitutkinto | verhoilun osaamisala§

Taideteollisuusalan ammattitutkinto | verhoilun osaamisala

Taideteollisuusalan ammattitutkinto koostuu useasta harvinaisesta ja ainutlaatuisesta ammatista. Esteettisten taitojen lisäksi taideteollisuusalan ammattilaisen työssä heijastuu vahva ammattitaito ja arvostus kulttuuriperintöön ja uuden luomiseen. 

Taideteollisuusalan ammattilainen kehittää ja ylläpitää ammattitaitoaan ja edistää osaamistaan digitalisoinnin suomilla mahdollisuuksilla. Saman aikaisesti kestävä kehitys ja kierrättäminen ovat alalle ominaisia piirteitä johtuen muun muassa työssä käytettävistä materiaaleista, raaka-aineiden kalleudesta, käsityön ja -perinteen kunnioittamisesta, valmistusmenetelmistä ja säilyttävästä työotteesta.

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee vaativan työnkuvansa mukaisen ammattitaitonsa työskentelemällä

 • yrittäjänä
 • ammatinharjoittajana
 • toimimalla työntekijänä tai esimiestehtävissä toisen palveluksessa tai teollisuudessa.

Käsityöalan yritystoiminnassakorostuu vastuullisuus, verkostot ja työhyvinvointi sekä jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen.Koulutuksen aikana voit kehittää ja päivittää ammattitaitoasi ja/tai tunnustuttaa aikaisemman osaamisesi.

Verhoilijan osaamisalan suorittaminen soveltuu verhoilu- ja sisustusalan perustutkinnon (verhoilijan koulutuksen) suorittaneille tai alan työkokemuksen kautta (noin 3 vuotta) riittävän ammattitaidon hankkineille henkilöille.

Alan työtehtäviä ovat huonekalujen verhoilija ja/tai ajoneuvojen verhoilija. Työpaikkana voi olla esimerkiksi huonekalutehdas, verhoiluliike tai ajoneuvoverhoomo. Moni toimii itsenäisenä alan yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö ja totetus

Taideteollisuusalan ammattitutkinto on yhteensä 150 osaamispistettä. Verhoilun osaamisalan opinnot muodostuvat yhdestä kaikille pakollisesta tutkinnon osasta (10 osp) ja valinnaisista tutkinnonosista 1 (90osp) ja 2 (50 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat 1 (90osp):

  • Verhoilutyön suunnittelu sekä Verhoilu: tässä suuntaudutaan joko perinteiseen verhoiluun, teolliseen verhoiluun tai ajoneuvoverhoiluun
   • Työnkulun suunnittelu teollisen verhoilutuotteen valmistuksessa sekä Teollinen verhoilu: tämä tutkinnonosa on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät teollisuudessa

    Valinnaiset tutkinnon osat 2 (50 osp):

    • Huippuosaajana toimiminen taideteollisuusalalla (30 osp)
    • Kansainvälistyminen taideteollisuusalalla (25 osp)
    •  Näyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen (25 osp)
    • Ohjaustoiminnan suunnitteleminen ja toteuttaminen (25 osp)
    • Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen (30 osp)
    • Toimiminen verkkokauppaympäristössä (25 osp)

    Koulutus kestää henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta (HOKS) riippuen noin 1,5 vuotta.

    Lähiopetusta järjestetään iltaisin ja mahdollisesti lauantaisin ja lähipäiviä on 1–3 päivää kuukaudessa. Lisäksi opiskelijat tekevät etätehtäviä. Tutkinnon voi suorittaa myös Yrittäjän oppisopimuksena. Silloin opiskelija/yrittäjä hankkii itselleen mentorin alalta. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytöissä.

    Hakeminen

    Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Koulutukseen on jatkuva haku.

    Tutkinto / todistus

    Taideteollisuusalan ammattitutkinto

    Kustannukset

    Opiskelumaksu (ilmoitetaan lähiaikoina) määräytyy tutkinnonosittain ja se laskutetaan osissa opiskelun edetessä. Oppisopimuskoulutus on maksuton.

    Ota yhteyttä

    Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan ammattitutkinto | verhoilun osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

    Stadin AO

    Stadin AO

    Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


    Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

    Yhteystiedot

    Stadin AO

    Hattulantie 2
    00550 Helsinki

     Näytä puhelinnumero
    www.hel.fi

    Tilaa lisätietoa

    Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan ammattitutkinto | verhoilun osaamisala täytä seuraavat tiedot: