Ammattitutkinnot

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

OSAO, paikassa Oulu
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
16 syyskuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
16 syyskuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Haluatko syventää osaamistasi mielenterveys- ja päihde- ja riippuvuustyössä? Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet toimia asiakaslähtöisesti ja ihmistä kunnioittavasti. Ammattitutkinnon suoritettuasi osaat käyttää työssäsi alan tietoperustaa ja työmenetelmiä ja hyödyntää alan hyödyntää alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän tuntemusta.

Opinnoissa saat valmiudet työskennellä mielenterveys-, ja päihde- ja riippuvuusasiakkaiden sekä heidän lähi- ja läheisverkostojen kanssa. Saat myös valmiuksia toimia oman alasi asiantuntijana moniammatillisessa verkostotyössä.

Tämän tutkinnon suoritettuasi voit tehdä ammatillista asiakastyötä ehkäisevässä, kuntouttavassa, hoidollisessa, toipumista edistävässä, haittoja vähentävässä tai asumispalveluja tukevassa työssä sosiaali- ja terveysalalla.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (100 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (80 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat

  • Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä, 50 osp
  • Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 50 ops)

  • Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen, 25 osp
  • Laajentuvassa yhteisössä toimiminen, 25 osp
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 25 osp

Koulutuksen toteutus

Opinnot toteutuvat monimuotokoulutuksena, jossa lähiopetus järjestetään päiväopiskeluna n. 2 lähiopetuspäivää / viikko.

Koulutus sisältää lähiopiskelua, ohjattua etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Oppimisympäristönä on myös verkko-oppimisympäristö.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää lopullisen opiskeluaikasi.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

16 syyskuuta, 2024

  • Monimuotototeutus
  • Oulu

Kysy lisätietoja

  • Monimuotototeutus
  • Oulu

Hakeminen

Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on aiempaa alan osaamista joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan joka voidaan hankkia opintojen aikana. Hakijan tulee olla allalle soveltuva sekä motivoitunut alan opintoihin. Lisäksi tulee olla työssä vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito.

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa milloin vain. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B2.1. 

Tutkinto / todistus

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu