Ammattitutkinnot

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Sedu, Verkossa
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaisena työskentelet asiakastyössä ehkäisevässä, kuntouttavassa, hoidollisessa, toipumista edistävässä, haittoja vähentävässä tai asumispalveluja tukevassa työssä sosiaali- ja terveysalalla. Työhösi sisältyy työskentelyä asiakkaan lähi- ja läheisverkostojen kanssa. Olet kiinnostunut terapeuttisista menetelmistä, kokemusasiantuntijuudesta tai digitalisaation mahdollisuuksista.

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon opiskelijana saat mahdollisuuden verkostoitua muiden alan ammattilaisten kanssa. Voit syventää asiantuntemustasi ja kehittyä moniammatillisen työyhteisön jäsenenä. Tutkinnon suoritettuasi osaat kehittää työsi menetelmiä ja prosesseja digitalisoituvassa työympäristössä ja toimit laajenevassa yhteisössä ammattilaisena.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto koostuu pakollisista sekä valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys ja päihdetyö 
  • Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen 

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttö 
  • Laajentuvassa yhteisössä toimiminen 
  • Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen 

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnossa osaaminen osoitetaan näytöllä. Näyttöympäristönä toimii opiskelijan oma työpaikka, ja näyttöjä arvioi työelämän edustaja, joka voi olla kollega tai esimies sekä koulutuksen järjestäjän edustaja, joka osoitetaan oppilaitoksen puolesta. Tutkintokoulutusta järjestetään 2–3 päivää kuukaudessa klo 9:00-16:00.

Tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. 

Hakeminen

Koulutukseen hateaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Täytä hakulomake huolellisesti. Kun saamme hakemuksesi, lähdemme heti suunnittelemaan kanssasi sinulle soveltuvinta oppimispolkua.

Tutkinto / todistus

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle. Ilman oppisopimusta osallistumismaksu 200 euroa. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sedu
Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu