AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Röntgenhoitaja (AMK) | monimuotototeutus

Oulun ammattikorkeakoulu, paikassa Oulu
Pituus
3,5 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Röntgenhoitaja (AMK) | monimuotototeutus

Tervetuloa opiskelemaan röntgenhoitajaksi Oulun ammattikorkeakouluun! Röntgenhoitaja työskentelee terveydenhuollon kuvantamistutkimusten ja sädehoidon teknologian parissa. Jos olet kiinnostunut ihmisten kanssa työskentelystä ja tekniikasta, tämä tutkinto-ohjelma sopii sinulle.

Röntgenhoitajan työ vaatii loogista ajattelua, hyviä vuorovaikutustaitoja, vastuullisuutta ja huolellisuutta potilasturvallisuuden takaamiseksi. Opiskelussa sinulta odotetaan aktiivisuutta, itseohjautuvuutta ja vastuunottoa omasta oppimisesta. Röntgenhoitajana toteutat eri-ikäisten, eri sairauksia sairastavien potilaiden ja asiakkaiden kuvantamistutkimuksia kuten röntgen-, isotooppi-, ultraääni- ja magneettitutkimuksia. Osaat työskennellä isotooppihoidoissa ja kuvantaohjatuissa toimenpiteissä sekä toteuttaa sädehoitoa vastuualueesi mukaan joko itsenäisesti tai moniammatillisen työryhmän jäsenenä.

Mitä röntgenhoitaja tekee?

Röntgenhoitajana toteutat eri-ikäisten, eri sairauksia sairastavien potilaiden ja asiakkaiden kuvantamistutkimuksia kuten röntgentutkimuksia luun murtumaa epäiltäessä, isotooppitutkimuksia syövän etäpesäkkeitä haettaessa ja magneettitutkimuksia selkävaivoja selvitettäessä. Lisäksi osaat työskennellä erilaisissa hoitotoimepiteissä kuten kilpirauhaseen radiojodihoitoa annettaessa tai kuvantaohjatuissa toimenpiteissä kuten verisuonia pallolaajennettaessa. Röntgenhoitaja osallistuu myös syöpään sairastuneen henkilön sädehoidon suunnitteluun ja sädehoidon antamiseen. Näissä eri tilanteissa toimit vastuualueesi mukaan joko itsenäisesti tai moniammatillisen työryhmän jäsenenä.

Röntgenhoitajana osaat käyttää kuvantamis- ja hoitolaitteita siten, että kuvantamistutkimus, kuvantaohjattu toimenpide tai sädehoito edistää potilaan terveyttä. Osaat soveltaa kuvantamis- ja sädehoitolaitteiden ominaisuuksia potilaskohtaisesti diagnostisen kuvan tuottamiseksi ja sädehoidon osuvuuden varmistamiseksi. Röntgenhoitajana käytät työssäsi runsaasti erilaisia terveydenhuollon tietojärjestelmiä, joiden luotettava käyttö takaa potilasturvallisuuden.

Röntgenhoitaja kohtaa työssään monella tavalla sairaita ihmisiä kuten onnettomuuksiin joutuneita tai syopään sairastuneita henkilöitä, mutta myös terveitä henkilöitä rintasyövän seulontatutkimuksissa. Röntgenhoitajalta odotetaan empatiataitoja, mutta samalla asiantuntijuutta tutkimusten ja hoitojen toteuttajana. Työn fyysisyys vaihtelee riippuen mm. siitä, kuinka autettavia potilaat ja asiakkaat ovat.

Röntgenhoitajan opinnot

Röntgenhoitajan opinnot sisältävät tietopuolisia opintoja 135 opintopistettä ja harjoittelua 75 opintopistettä. Tietopuolisissa opinnoissa käytetään opetusmenetelminä luentoja, itsenäistä työskentelyä, verkko-opiskelua, harjoituksia, seminaareja ja simulaatioita. Simulaatiot tapahtuvat ammattikorkeakoulun tiloissa, joissa harjoitellaan potilaan kuvantamista ja kuvantamisen laadunhallintatehtäviä sekä potilaan ohjaus-, hoito- ja toimenpidetilanteita. Opinnäytetyö toteutuu useimmiten yhteistyössä työelämän kanssa.

Harjoittelu sisältää kaikkien kuvantamismenetelmien ja sädehoidon harjoittelujakson. Harjoittelu tapahtuu perus- ja erikoissairaanhoidossa sekä yksityisessä terveydenhuollossa kuvantamis- ja sädehoitoyksiköissä. Harjoittelun toteutuminen edellyttää, että olet valmis suorittamaan harjoittelua myös muualla kuin Oulussa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Röntgenhoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Röntgenhoitaja (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun ammattikorkeakoulu
Kiviharjuntie 4

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu