Ammatillinen koulutus

Rikosseuraamusalan tutkinto

Pituus
16 kuukautta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Elokuu 2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
16 kuukautta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Elokuu 2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Rikosseuraamusalan tutkinto

 Rikosseuraamusalan tutkinto

Rikosseuraamusalan tutkinto pätevöittää valvonnan ja ohjauksen tehtäviin vankiloissa eli vankilan vartijaksi. Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä ja koulutus kestää noin 16 kuukautta.

Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet rangaistusten tavoitteelliseen, turvalliseen, vaikuttavaan sekä yksilön ihmisarvoa ja -oikeuksia kunnioittavaan täytäntöönpanoon.

Opintojen sisältö

Rikosseuraamusalan tutkinto koostuu perusopinnoista, ammatillisista opinnoista, opinnäytetyöstä ja valinnaisista opinnoista. Ammatilliset opinnot antavat opiskelijalle valmiudet tehdä vaikuttavaa lähityötä.

Ammatillisten opintojen osaamisalueet ovat

  • rangaistukset ja etiikka
  • turvallisuus ja valvonta
  • rikolliseen käyttäytymiseen vaikuttaminen

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkintokoulutus rakentuu useista lähi- ja työssäoppimisjaksoista. Lähijaksot, joita on yhteensä 6 kuukautta, toteutetaan Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa (lyhennettynä RSKK) Vantaan Tikkurilassa. Työssäoppimista on noin 10 kuukautta kahdessa eri jaksossa. Työssäoppimispaikka sovitaan opiskelijan kanssa tehtävässä oppimissuunnitelmassa. Työssäoppimispaikkoja ovat vankilat eri puolilla Suomea.  

Työssäoppimisjaksot ovat palkallisia. Lähiopetusjaksojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus saada opintotukea.

Lähiopetusjaksojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus saada opintotukea. Yli 100 km päästä matkaavilla on mahdollisuus majoittua koulutuskeskuksen yhteydessä maksutta lähiopintojen aikana. Myös koulun liikuntatilat ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Vantaa
  • Viimeinen hakuaika: Elokuu 2024

Hakeminen

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake oppilaitoksen omilla kotisivuilla

Opiskelijaksi Rikosseuraamusalan tutkinnolle voidaan ottaa henkilö, joka on

1) hakuajan päättymiseen mennessä täyttänyt 18 vuotta;

2) hakuajan päättymiseen mennessä suorittanut vähintään toisen asteen ammatillisen tutkinnon (ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto), lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon (L672/2005) tai niitä vastaavan aikaisemman tutkinnon taikka tutkintoja vastaavat ulkomaiset opinnot;

3) terveydentilaltaan ja muilta ominaisuuksiltaan vankeinhoitotyöhön sopiva;

4) saanut vähintään B-luokan ajo-oikeuden; sekä

5) suorittanut hyväksytysti valintakokeen

(Laki Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta 9 §).

Soveltuvuus alalle

Koulutukseen valitun tulee olla elämäntavoiltaan rikosseuraamuslaitoksen palvelukseen sopiva henkilö, joka työssään sitoutuu noudattamaan rikosseuraamusalan arvoja ja periaatteita. Niistä keskeisin on ihmisarvon kunnioitus. Hakijoista voidaan tehdä turvallisuusselvitys (Laki turvallisuusselvityksistä - 177/2002 2. luku) ja pyytää työnantajan lausunto sekä lausunto terveydentilasta. Koulutukseen valituksi tuleminen voi estyä, mikäli hakija on syyllistynyt rikokseen tai antanut hakulomakkeessa harhaanjohtavia tai vääriä tietoja.

Tutkinto / todistus

Rikosseuraamusalan tutkinto, 90op

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rikosseuraamusalan tutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Rikosseuraamusalan koulutuskeskus
Vernissakatu 2
01301 Vantaa

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus – RSKK

RSKK on Rikosseuraamuslaitoksen valtakunnallinen oppilaitos, joka antaa rikosseuraamusalan tutkintokoulutusta sekä ammattitaitoa ylläpitävää, täydentävää ja lisäävää koulutusta. Rikosseuraamuslaitos sitoutuu toiminnassaan suomalaisessa yhteiskunnassa tärkeinä pidettyihin arvoihin: ihmisarvon kunnioittamiseen ja oikeudenmukaisuuteen. Työtä ohjaa käsitys yksilön mahdollisuudesta muuttua ja kasvaa. Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen järjestämä tutkintokoulutus...

Lue lisää oppilaitoksesta Rikosseuraamusalan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu