Ylemmät AMK-tutkinnot

Rikosseuraamusalan johtaminen ja kehittäminen | YAMK | verkkototeutus

Pituus
1,5–2,5 vuotta
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
1,5–2,5 vuotta
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Rikosseuraamusalan johtaminen ja kehittäminen | YAMK | verkkototeutus

 Rikosseuraamusalan johtaminen ja kehittäminen, YAMK

Rikosseuraamusalan kehittäminen ja johtaminen -koulutuksessa saat valmiuksia toimia verkostoituneessa työelämässä, jossa rikosseuraamusala linkittyy läheisesti erilaisiin hyvinvointipalveluihin. Koulutuksessa keskitytään rikollisuudesta irrottautumiseen liittyvien tekijöiden ja teoreettisten lähtökohtien tarkasteluun sekä monitoimijaisen sosiaalityön merkityksen ja asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisen kysymyksiin. Koulutuksessa tarkastellaan rikosseuraamusten täytäntöönpanon ja rikollisuudesta irrottautumisen prosesseja erityisesti digitalisoitumisen sekä kansainvälistymisen näkökulmista. Rikosseuraamusalan käytänteiden kehittäminen ja johtaminen edellyttää myös tutkivan ja kehittävän työotteen hallintaa. Koulutuksessa painottuu moniulotteinen johtamisosaaminen.

Sosionomi (ylempi AMK) -tutkinto antaa kelpoisuuden hakeutua tehtäviin, joissa edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa. Ylempi korkeakoulututkinto ei kuitenkaan vaikuta ammatinharjoittamisoikeuteen, esimerkiksi jos henkilön pohjakoulutus on muu kuin sosionomi (AMK) -tutkinto. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto ei anna oikeutta toimia sosiaalihuollon ammattihenkilönä (vrt. Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2016).

Kou­lu­tuk­sen rakenne

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot muodostuvat ydinosaamisen opinnoista (30 op), täydentävän osaamisen opintojaksoista (30 op) ja opinnäytetyöstä (30 op).

Ydin­osaa­mi­sen opinnot

Ydinosaamisen opinnot (30 op) ovat koulutuskohtaisia ja ne ovat pakollisia kaikille koulutukseen osallistuville. Rikosseuraamusalan kehittäminen ja johtaminen -koulutuksen ydinosaamisen opinnot koostuvat kuudesta opintojaksosta, joiden aikana perehdyt esimerkiksi rikollisuudesta irrottautumisen lähtökohtiin, monitoimijaiseen sosiaalityöhön, asiakaslähtöisten palveluiden kehittämiseen, digitalisoituvan ja kansainvälistyvän rikosseuraamusalan kysymyksiin sekä tutkimuksellisen kehittämistoiminnan metodologisiin lähestymistapoihin.  

Koulutuksen ydinopintoihin kuuluvat seuraavat opintojaksot:

  • Rikollisuudesta irrottautuminen 5 op
  • Monitoimijainen sosiaalityö 5 op
  • Palvelun käyttäjät kehittäjänä 5 op
  • Kansainvälistyvä rikosseuraamusala 5 op 
  • Digitalisaatio rikosseuraamusalalla 5 op
  • Tutkimuksellinen kehittämistoiminta 5 op 

Täy­den­tä­vät opinnot

Ydinopintojen lisäksi syvennät ja laajennat osaamistasi valinnaisuutta sisältävillä täydentävän osaamisen opinnoilla. Täydentävän osaamisen laajuus on 30 opintopistettä, joista 5 opintopistettä kertyy kaikille yhteisestä opintojaksosta.

Täydentävän osaamisen opinnot voit valita kaikille yhteistä opintojaksoa lukuun ottamatta itsenäisesti, joten voit vapaasti muotoilla oman yksilöllisen opintopolkusi täydentävistä opintojaksoista. Täydentävän osaamisen opintoihin voi sisällyttää myös mm. Laurean tarjoamia opintojaksoja, kesäopintoja, verkko-opintoja muista korkeakouluista sekä erilaisia vastuuopettajan kanssa sovittavia projektiopintoja.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät 2025

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutukseen voivat hakeutua rikosseuraamusalan sosionomi (AMK), sosionomi (AMK), kuntoutuksen ohjaaja (AMK), yhteiskuntatieteiden/ valtiotieteiden/ kasvatustieteiden kandidaatti (tai maisteri) tutkinnon suorittaneet.

Lisäksi hakijalta vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

 

Tutkinto / todistus

Sosionomi (ylempi AMK), Master of Social Services, kuntoutuksen ohjaaja (ylempi AMK), Master of Rehabilitation

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rikosseuraamusalan johtaminen ja kehittäminen | YAMK | verkkototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Laurea Twitterissä ja Facebookissa

Laurea-ammattikorkeakoulu
Ratatie 22
01300 Vantaa

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea-ammattikorkeakoulu on Uudellamaalla sijaitsevat ammattikorkeakoulu, jolla on kuusi kampusta: Tikkurila, Hyvinkää, Lohja, Porvoo sekä Leppävaara ja Otaniemi Espoossa. Kampuksilla opiskelee yhteensä lähes 10 000 opiskelijaa 20 AMK-koulutuksessa – 13 suomeksi ja 7 englanniksi sekä 17 YAMK-koulutuksessa – 17 suomeksi ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Laurea-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu