Ammatilliset perustutkinnot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | puhtausala

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | puhtausala

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | Puhtausalan koulutus / Salon seudun ammattiopisto

Puhtausalan koulutus – puhtaasti paras väylä alalle

Perustutkinnon suorittaminen sopii kaikille, jotka haluavat toimia siivoojana puhtausalalla. Aikaisempaa osaamista tai kokemusta ei tarvita. Puhtausalan koulutus soveltuu hyvin myös alan vaihtajille.

Alalla opiskellaan ammatillisia taitoja ja asiakaspalvelua. Jos tunnistat itsessäsi järjestelmällisyyttä, vastuullisuutta, yhteistyökykyä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja sinulla on hyvä terveys ja fyysinen kunto, olet todennäköisesti erittäin sopiva alalle.

Puhtausalan koulutuksessa on paljon käytännön harjoittelua

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkinnon suorittajana voit valmistua joko toimitilahuoltajaksi tai kodinhuoltajaksi. Oma opiskelupolkusi suunnitellaan yhdessä opetus- ja ohjaushenkilöstömme kanssa opintojen alussa.

Toimitilahuoltajan työtehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa ylläpito- ja perussiivoukseen liittyviä työtehtäviä asiakaskohteen työohjeiden mukaisesti. Lisäksi työtehtäviin kuuluu muita palvelutehtäviä kuten esim. huonekasvien huoltamista.

Kodinhuoltajan työtehtäviin kuuluu suunnitella ja toteuttaa kodin ylläpito- ja perussiivoukseen liittyviä tehtäviä, tekstiili- ja vaatehuoltoa sekä toimia avustamis- ja asiointipalvelutehtävissä. Puhtaanapidon lisäksi kodinhuoltaja avustaa asiakkaita päivittäisissä toiminnoissa ja järjestää virikkeellistä toimintaa.

Koulutuksessa opit laajasti siivoamisen perustaitoja. Opiskelussa on paljon käytännön harjoittelua sekä oppilaitoksessa että työpaikoilla. Lisäksi opintojen aikana harjoittelet asiakaslähtöistä toimintaa työpaikoilla. 

Esimerkkejä koulutuksen sisällöistä:

 • asiakaslähtöinen työskentely työkohteissa
 • siivousmenetelmät
 • siivousvälineet ja -koneet
 • puhdistusaineet
 • ergonomia ja työturvallisuus

Puhtausalalla on paljon työpaikkoja – mikä olisi sinun valintasi?

Puhtausalan koulutus antaa sinulle hyvät perustiedot ja valmiudet työllistyä alan työtehtäviin. Alalla on paljon työmahdollisuuksia – nyt ja tulevaisuudessa.
Toimitilahuoltajan työpaikkoja ovat esimerkiksi oppilaitokset, päiväkodit, hotellit, kauppakeskukset ja teollisuuslaitokset. Kodinhuoltajat työskentelevät kodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa.

Kun sinulla on perustutkinto ja/tai alan työkokemusta, voit jatkaa opintoja ammattitutkinnon tai vaikkapa erikoisammattitutkinnon parissa. Ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Aloita koulutus joustavasti sopimuksen mukaan

Haluatko aloittaa opinnot nopeassa aikataulussa? Tämän koulutuksen yhteydessä voit aloittaa opinnot joustavasti sopimuksen mukaan. Tiedustele mahdollista aloituspäivää koulutuksen yhteyshenkilöltä.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | puhtausala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu