Näyttää 1-20 koulutusta 81 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 81 tuloksesta
1
2
3
4
5

Kiinteistönhoito / Kodinhoito / Puhdistusala

Kiinteistönhoidon, kodinhoidon ja puhdistusalan ammattilaiset vastaavat asioiden toimivuudesta, siisteydestä ja järjestyksestä. Alalla voi suorittaa monia eri tutkintoja, joten voit keskittyä juuri siihen alueeseen, joka sinua kiinnostaa eniten. Alalla tarvitaan vuorovaikutustaitoja, joustavuutta, itsenäistä työotetta ja suunnittelukykyä. Alan tyypillisiä työpaikkoja ovat erilaiset kiinteistö- ja huoltoalan yritykset sekä erilaiset puhdistuspalveluja tarjoavat yritykset. 

Koulutukset ammatillisissa oppilaitoksissa

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, joka pätevöittää toimimaan kiinteistöalan tehtävissä. Koulutuksessa voit valmistua joko kiinteistönhoitajaksi, toimitilahuoltajaksi tai kodinhuoltajaksi. Voit myös suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon ja näin pätevöityä lisää.

Alan tyypillisiin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi erilaiset kiinteistön huolto- ja korjaustyöt, taloyhtiön ulkotyöt, kuten pihan hiekoittaminen, lumen luonti ja ulkoalueiden viihtyisyys, sekä huolehtii kiinteistön lämpö- vesi- ja ilmastointijärjestelmistä. 

Kiinteistönhoidon, kodinhoidon ja puhdistusalalla voit suorittaa myös talotekniikan perustutkinnon. Talotekniikan koulutuksessa voit erikoistua ilmanvaihtoasennukseen, kylmäasennukseen, putkiasennukseen tai eristyksen ja rakennuspeltiasennukseen. 

Alaan kuuluu myös isännöinnin koulutukset. Isännöinnin työssä tarvitaan monen kokonaisuuden hallintaa, sillä isännöitsijä on vastuussa monista kiinteistöön liittyvistä asioista. Isännöinnin tehtävistä kiinnostunut voi suorittaa isännöinnin ammattitutkinnon näyttötutkintona. Myös kaupallisesta ja teknisen alan koulutuksesta on hyötyä isännöitsijän tehtävästä haaveilevalle. 

Lähteet: opintopolku.fi, ammattinetti.fi 

Vertaile koulutuksia