Erikoisammattitutkinnot

Vanhustyön erikoisammattitutkinto | saattohoitaja

Pituus
1,5 - 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1,5 - 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vanhustyön erikoisammattitutkinto | saattohoitaja

Vanhustyön erikoisammattitutkinto | Saattohoitajan koulutus / Salon seudun ammattiopisto

Saattohoitaja (EAT) -koulutus antaa valmiuksia kuolevan ihmisen hoitoon

Saattohoitaja (EAT) -koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet ikääntyneiden palveluissa. Sinulla on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitajan tai muu soveltuva sosiaali- ja terveysalan tutkinto, 2 – 3 vuoden työkokemus vanhustyössä sekä terveydentila, joka vaaditaan ammatissa toimimiseen.

Vanhustyön erikoisammattitutkintoon kuuluva elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisala, saattohoitaja (EAT) on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat löytää uutta näkökulmaa työhösi sekä kehittää omaa ja työyhteisösi osaamista kuolevan ihmisen hoidosta. Haluat syventää tietojasi ja taitojasi palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta. Kaipaat lisää työkaluja omaisten kohtaamiseen ja elämän loppuvaiheen kysymyksiin. Olet innostunut työstäsi ja haluat jakaa oppimaasi työkavereille.

Vanhustyön erikoisammattitutkinto syventää ammattitaitoasi

Saattohoitaja opintojen sisältö:

  • palliatiivinen hoitotyö
  • saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen
  • gerontologinen hoitotyö

Saattohoitajaopinnoissa saat työkaluja palliatiiviseen hoitotyöhön, omaisten ja kuolevan ihmisen kohtaamiseen ja saattohoitotyön kehittämiseen. Koulutuksessa perehdyt mm. ennakoivaan hoitosuunnitelmaan, oirehoitoon, lääkehoitoon ja lääkkeettömiin menetelmiin ja uskonnon ja elämänkatsomuksen huomioimiseen saattohoidossa.

Gerontologinen hoitotyö antaa sinulle lisää valmiuksia ikääntyneiden hoidon suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin, turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen ja geriatristen sairauksien hoitoon. Koulutuksessa perehdyt mm. ikääntyneiden palveluita koskeviin suosituksiin, gerontologisiin käsitteisiin ja vanhustyön ajankohtaisiin aiheisiin.

Sinulla tulee olla työpaikka, koska koulutus liittyy kiinteästi työhösi ja sen kehittämiseen. Koulutus sisältää 1 – 2 päivää lähiopetusta kuukaudessa. Sinulla tulee olla valmiudet tietokoneen käyttöön opinnoissa, kyky itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhakuun. Opintojen aikana käytössäsi on Wilma, Digicampus-oppimisalusta ja Office365. Työskentelymenetelmiä ovat lähi- ja etäopetus, itsenäiset tehtävät, opintokäynnit ja asiantuntijaluennot. Osoitat ammattitaitosi käytännön työtehtävissä työpaikalla. Koulutus on maksuton, ja voit hakea opiskelemaan myös oppisopimuksella.

Koulutuksen kesto on noin 1,5 – 2 vuotta. Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa aikaisempi osaamisesi ja ammattitaitosi otetaan huomioon. Voit suorittaa yhden tutkinnon osan tai koko tutkinnon.

Saattohoitotyön osaamista tarvitaan

Koulutus antaa sinulle valmiuksia palliatiivisen ja saattohoitotyön kehittämiseen. Voit hyödyntää osaamistasi esim. kotihoidossa, laitoshoidossa tai asumispalveluissa sekä sairaalassa. Saattohoitajan koulutus antaa sinulle osaamista toimia asiantuntijana verkostotyössä, moniammatillisessa työryhmässä sekä projektityössä. Tutustuminen ja verkostoituminen muiden alan ammattilaisten kanssa ovat olleet monelle opiskelijalle opiskeluajan parasta antia.

Erikoisammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto | saattohoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu