AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Konetekniikan insinööri (AMK) | monimuotototeutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio (+1 sijaintia)
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Kysy lisätietoja (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Kysy lisätietoja (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Konetekniikan insinööri (AMK) | monimuotototeutus

Konetekniikan insinöörinä suunnittelet ja valmistat koneita ja laitteita sekä toimit erilaisissa valmistavan- ja prosessiteollisuuden ylläpito ja kehittämistehtävissä.

Kone- ja laiterakennusteollisuuden menestystuotteita ovat muun muassa maailman huippua olevat metsä- ja maataloustraktorit, kaivos- ja erikoisajoneuvot, liikkuvat työkoneet, risteilijät, laivojen ja voimaloiden moottorit, massa- ja paperikoneet sekä hissit.

Konetekniikan insinöörinä voit toimia tuotannon kehitys- ja ohjaustehtävissä sekä tutkimus- ja opetustyössä. Kokemuksesi karttuessa voit siirtyä projektien johtamiseen, laatuasioihin ja huoltoon liittyviin tehtäviin tai myynnin ja markkinoinnin tehtäviin sekä esihenkilö- ja päällikkötehtäviin.

Savonian konetekniikan opinnot antavat sinulle vahvan teknisen perusosaamisen. Saat vahvan koneenrakennuksen sekä tuotantotekniikan ja -talouden osaamisen – vahvalla matematiikan ja fysiikan osaamisella höystettynä! Myös tuotantoautomaation ja robotiikan sekä digitaalisten työkalujen kuten simuloinnin ja mallinnuksen välineet tulevat opintojen aikana tutuiksi.

Teknisen osaamisen ohella koulutus tarjoaa hyvät eväät projektien hallintaan ja projektien johtamiseen.  Osa opinnoista suoritetaan työelämästä tulevien projektien parissa, joten pääset jo opintojen aikana harjaannuttamaan ryhmässä työskentelyä ja projektimaista toimintaa.

Valmistuttuasi olet monipuolinen konetekniikan asiantuntija: olet taitava projektien vetäjä ja hallitset koneiden ja laitteiden tuotekehityksen, suunnittelun ja toteutuksen.

Savonian konetekniikan tutkinto-ohjelma on läpäissyt vuonna 2022 ENAEE-järjestön ylläpitämän EUR-ACE arvioinnin. EUR-ACE-leima varmistaa ja kertoo Savonian konetekniikan koulutuksen eriomaisesta laadusta ja siitä, että koulutus täyttää eurooppalaiset laatuvaatimukset

Koulutuksen sisältö

Konetekniikan koulutus on käytännönläheistä ja työtä tehdään usein konkreettisten tuotteiden ympärillä. Aiemmilla vuosikursseilla opiskelijamme ovat suunnitelleet ja toteuttaneet moottoripyöriä. Savoniassa on valmistunut niin perinteinen chopperi kuin nykyaikainen sähköenduro.

Tällä hetkellä tuotepohjaisen opetuksen pohjana ja työn alla on fyysinen kaivinkone ja sen simulaattorissa ajettava digitaalinen kaksonen.

Opintojesi aikana pääset tekemään projekteja yhdessä alan yritysten ja myös muiden alojen opiskelijoiden kanssa.

Koulutuksessa opit myös hyödyntämään nykyaikaisia tietokonepohjaisia menetelmiä: 3D-suunnittelujärjestelmiä, simulointia ja etäohjelmointia. Myös tuotannonkehittämisprosessit, LEAN, toiminnanohjaus (ERP), automaation menetelmät, tuotteen arkkitehtuuri, tuoterakenne ja modulointi samoin kuin verkostoituneet tuotantojärjestelmät tulevat sinulle tutuiksi. Lisäksi pääset perehtymään koneiden ja laitteiden elinkaariajatteluun ja palveluliiketoimintaan.

Opinnot sisältävät lähiopetusta, etä- ja itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua ja ammattitaitoa edistävää harjoittelua. Lähiopetusta on tiistai- ja torstai-iltaisin klo 17 -21 ja sekä lauantaisin klo 8– 15. Luennoista noin 70 % on etäluentoja.

Uramahdollisuudet

Konetekniikan insinöörit sijoittuvat hyvin monipuolisesti erilaisiin teollisuuden tehtäviin. Työkokemuksen ja henkilön mielenkiinnon kohteiden mukaan työtehtävät muuttuvat vuosien varrella usein esimies- ja johtamistehtäviin.

Teknologiateollisuudessa menestyminen vaatii usein myös kansainvälisyyttä, joten kielitaidon merkitys ja kulttuuriosaaminen on tärkeää. Konetekniikan opinnoissa kansainvälisyys on voimakkaassa kehitysvaiheessa, ja voit myös omilla valinnoillasi vaikuttaa opintojesi kansainvälisyyteen.

Tehtävänimikkeitä

 • tuotannonsuunnittelija/-ohjaaja, menetelmäsuunnittelija, tuotantopäällikkö, tuotantojohtaja
 • laatuinsinööri, laatukoordinaattori, laatupäällikkö, projekti-insinööri, projektipäällikkö
 • automaatioinsinööri, hitsauskoordinaattori
 • asennusvalvoja, huoltoneuvoja, tarkastusinsinööri, kunnossapitoinsinööri, kunnossapitopäällikkö
 • myynti-insinööri, myyntipäällikkö, myyntijohtaja, ostoinsinööri, ostopäällikkö, hankintapäällikkö
 • kouluttaja

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Kysy lisätietoja

 • Monimuotototeutus
 • Iisalmi
 • Viimeinen hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa

Kysy lisätietoja

 • Monimuotototeutus
 • Kuopio
 • Viimeinen hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa

Hakeminen

Haku tapahtuu yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu