Itsenäiset maisteriohjelmat

Tietojohtamisen maisterikoulutus

Tampereen yliopisto, paikassa Tampere
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tietojohtamisen maisterikoulutus

Tavoite

Tieto on valtaa – myös yrityksissä ja erilaissa organisaatioissa. Tietojohtamisen avulla erilaista tietoa voidaan johtaa ja kehittää. Tietojohtamisen tutkinnosta valmistuu monialaisia osaajia, jotka tuntevat liiketaloustieteen keskeisimmät opit ja työkalut sekä tietotekniikan mahdollisuudet ihmisten välisen yhteistyön tukemisessa, tiedonhallinnassa ja yritysten kehittämisessä.

Diplomi-insinöörin tutkinnossa syvennetään ja täydennetään pohjatutkinnossa opittua ja päästään valitsemaan syventymiskokonaisuudet, jotka tukevat omia uratavoitteita ja kiinnostuksen kohteita. DI-opinnoissa opiskelija voi syventyä esimerkiksi johtamisen, tietojärjestelmien tai liikennejärjestelmien ajankohtaisiin haasteisiin. Valmistuttuaan tietojohtamisen diplomi-insinööriksi opiskelija toimii alansa asiantuntija-, kehittämis- ja johtamistehtävissä. Useat digitalisoitumisen luomista uusista ja kiinnostavimmista ammateista liittyvät tietojohtamiseen, ja esimerkkinä data-analyytikko onkin nimetty vuosisadan seksikkäimmäksi ammatiksi.

Tampereen yliopisto on Suomen johtava toimija tietojohtamisen alueella. Se tunnetaan kansainvälisen tason tutkimusosaamisestaan, ja myös opetuksen kehittämiseen on panostettu systemaattisesti. Tampereella onkin tarjolla monipuolinen kattaus alan erikoisosaamista. Tietojohtamisen opintojen lisäksi tutkinto-ohjelmassa opiskellaan oman valinnan mukaan aineita Tampereen korkeakoulujen laajasta tarjonnasta.

Koulutuksen sisältö

Tietojohtamisen DI-tutkinnossa syvennytään valittuun aiheeseen monipuolisesti luentojen, harjoitustöiden ja case-kurssien kautta. Opiskelija oppii hyödyntämään tietoresursseja ja tieto- ja viestintäteknologiaa sekä soveltamaan niitä tieto- ja palveluyhteiskunnan erityishaasteiden ratkaisemiseen. Tietojohtaminen tarjoaa keinoja sekä yritysten että julkisen sektorin organisaatioiden toiminnan kehittämiseen. Kursseilla käsitellään muun muassa aitoja liiketoimintaongelmia johdon informaatiotarpeineen. Näihin tietotarpeisiin opiskelijat toteuttavat ratkaisuja.

Lisäksi opiskelija saa valita teknisen opintokokonaisuuden laajasta tarjonnasta ja näin tehdä tutkinnosta oman kiinnostuksen mukaisen. Vaihtoehtoisesti voi valita pitkän 50-60 opintopisteen syventävän kokonaisuuden, jolloin valittuun aiheeseen pääsee syventymään. Tutkintoon voi sijoittaa myös ylimääräisen opintokokonaisuuden omia uratavoitteita tukemaan. Tampereen yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen laaja-alaisen poikkiteknisen koulutuksen.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 Tampere

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu