Ylemmät AMK-tutkinnot

Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio-koulutus | YAMK

Turun ammattikorkeakoulu, paikassa Turku
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio-koulutus | YAMK

Sosiaali- ja terveysalan Master-tutkinnon avulla syvennät ammatillista osaamistasi työelämässä hankkimasi kokemuksen jälkeen. Kuntoutuksen ja liikunnan integraation YAMK-koulutus tarjoaa asiantuntijaosaamista ehkäisevien liikuntapalvelujen suunniteluun ja johtamiseen sekä palvelujen ja toimintamallien kehittämiseen.

Koulutuksessa tarkastellaan liikunnan ja liikunnallisen kuntoutuksen merkitystä hyvinvointiin. Erityisesti painopisteenä ovat lasten ja nuorten sekä ikääntyvien liikunnan, liikunnallisen elämäntavan ja kuntoutuksen mahdollisuudet sekä näyttöön perustuvat uudet käytännöt ja toimintatavat. 

Kuntoutuksen ja liikunnan integraatio -koulutus on osa Turun AMK:n Master Schoolia ja sen Professional Excellence -polkua. Koulutus johtaa Master-tutkintoon eli ylempään AMK-tutkintoon, joka vastaa osaamistasoltaan yliopistossa suoritettavaa maisteritutkintoa ja antaa saman pätevyyden esimerkiksi julkiseen virkaan.

Opintojen sisältö

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto on laajuudeltaan 90 opintopistettä ja koulutuksen suunniteltu kesto on 2 vuotta. Tutkinto muodostuu ydinosaamisesta (40 op), laajentavasta osaamisesta (20 op) ja opinnäytetyöstä (30 op). Ydinosaaminen koostuu kaikille yhteisistä opinnoista ja syventävistä kuntoutuksen ja liikunnan integraation opinnoista. Laajentava osaaminen sisältää vapaasti valittavat opinnot.

Koulutuksen suorittanut osaa itsenäisesti suunnitella, koordinoida ja johtaa ehkäiseviä liikuntapalveluja sekä näiden palveluiden toimintamalleja yhdistämällä eri alojen osaamista ja asiantuntijuutta. Lisäksi koulutuksen suorittanut osaa tuottaa, arvioida ja käyttää toimintansa perusteena liikunnan ja kuntoutuksen tutkimustietoa sekä toimia tavoitteellisesti liikunnan ja kuntoutuksen monialaisissa verkostoissa asiantuntijatehtävissä. Asiantuntijuuden lähtökohtana on yksilön kunnioittaminen sekä itsensä jatkuva kehittäminen. 

Koulutuksen syventävissä opinnoissa tarkastellaan liikunnan ja kuntoutuksen rajapinnoilla olevia hyvinvointia edistäviä mahdollisuuksia. Tärkeitä teemoja ovat

  • palvelumuotoilu
  • terveysteknologia
  • ehkäisevä terveysliikunta
  • ympäristön merkitys hyvinvointiin.

Keskeinen osa Master-opintoja on opinnäytetyö, joka toteutetaan kehittämisprojektina esimerkiksi omalle työpaikalle. Opiskelijana toimit kehittämishankkeen projektipäällikkönä, tiiviissä yhteistyössä opettajatuutorin ja työelämämentorin kanssa. Sekä opinnäytetyöstä että muista oppimistehtävistä on hyötyä myös työnantajalle, sillä oppimistehtävät voidaan soveltaa oman työn ja työpaikan kehittämiseen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Lisäksi edellytetään kahden vuoden työkokemusta. (Tutustu tarkemmin pohjakoulutus- ja hakukelpoisuusvaatimuksiin Opintopolussa.)

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto

Turun ammattikorkeakoulu
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu