Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Vuoksi
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Kauhajoki
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Talonrakentajan koulutus mahdollistaa työskentelemisen talonrakentajana, jolla on ammattitaito toteuttaa rakennusten perustus-, runko- ja vesikattotyöt sekä sisustus- ja viimeistelytyöt. Talonrakentajan koulutuksessa opitaan käytännönläheisiä taitoja, mitä talonrakentaja ja kirvesmies työssään tarvitsee. Rakennusalalla työskennellään erilaisten ihmisten kanssa vaihtelevissa työympäristöissä, niin sisällä kuin ulkona. Työmenetelmät ja materiaalit vaihtelevat rakennuskohteen mukaan. Talonrakentaja tarvitsee asiakaspalvelutaitoja, hyvää fyysistä kuntoa, ongelmanratkaisukykyä ja itsenäistä sekä vastuullista asennetta. Talonrakentajan koulutus on käytännönläheistä. Jo ensimmäisen vuoden aikana rakennetaan erilaisia taidonnäytteitä pienrakennuksista roskakatoksiin. Rakennusalan perustutkintoon sisältyviä käytännön töitä tehdään myös Vuoksin omilla työmailla sekä asiakkaiden luona.

Talonrakentajat voivat työskennällä yrittäjinä tai työntekijöinä rakennusalan yrityksissä uudis- ja korjausrakennustyömailla.

Rakennusalan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa. Vuoksilla pääset halutessasi opiskelemaan rakennusalaa oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Talonrakennuksen osaamisala

Pakolliset tutkinnon osat

  • Perustustyöt 25 osp
  • Runkovaiheen työt 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 70 osp.

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vuoksi

Vuoksi – Omalle matkalle

Toisille on selvillä suunta, toisille määränpää. Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksin tehtävänä on toimia oppaana kasvun reiteillä ja tuoda tietoa sekä taitoa tämän hetken ja huomisen työelämän tarpeisiin. Vuoksin toimipaikat sijaitsevat Etelä-Pohjanmaalla, Kauhajoella. Oppilaitos tarjoaa ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta nuorille ja aikuisille....


Lue lisää oppilaitoksesta Vuoksi ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vuoksi

Oppitie 4
61801 Kauhajoki

 Näytä puhelinnumero
vuoksi.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja täytä seuraavat tiedot: