Ammatilliset perustutkinnot

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Ylä-Savon ammattiopisto, paikassa Iisalmi

Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Mukana 2. asteen yhteishaussa (20.2.–19.3.2024)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentaja huoltaa punaista autoa

Autoalan perustutkinto -opinnot suorittaneelta ajoneuvoalan ammattilaiselta hoituvat käden käänteessä ajoneuvojen huollot, vianmääritykset ja korjaukset. Autoalan perustutkinnon suorittanut työskentelee auto- tai työkonetalon, maahantuojan tai erilaisten korjaamojen palveluksessa. Valintojensa mukaisesti ajoneuvoasentaja voi toimia korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä ajoneuvo- tai konekorjaamoiden työntekijänä, itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä ajoneuvoalan yrityksissä.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Ajoneuvoasentajan ammatti kysyy hyvää tekniikan tuntemusta, kykyä ratkaista monenlaisia ongelmia sekä halua työskennellä niin itsenäisesti kuin tiimissäkin. Monipuoliset tehtävät vaihtelevat vikojen diagnosoinnista aina asiakaspalveluun, ja opit käyttämään nykyaikaisia korjaamolaitteita. Autoalan perustutkinto -opinnot edellyttävät, että sinulla on myös hyvä kunto ja moitteeton näkökyky.

Autoalan perustutkinto -opintojen aikana perehdyt myös sähkö- ja hybridiautotekniikkaan, ja saat valmiudet työskennellä autokorjaamoissa huolto- ja korjaustehtävissä sekä ajoneuvojenrakentamiseen liittyvissä tehtävissä.

Ajoneuvoasentaja osaa tehdä ajoneuvojen tai koneiden huoltoja, vianhakua ja korjauksia itsenäisesti ottamalla huomioon ajoneuvoalaa koskevat säädökset. Teknisen osaamisen lisäksi työssä korostuvat asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot. Hän osaa valita ja käyttää alan työkaluja, oikeita työmenetelmiä, osia ja tarvikkeita työkohteen mukaan. Hän käyttää työssään tietokoneita, diagnosointilaitteita sekä maahantuojien ja varaosaliikkeiden tietokoneohjelmia. Ajoneuvoasentaja noudattaa työssään ajoneuvon valmistajien ohjeita ja ottaa huomioon työturvallisuuden sekä ympäristösuojelun edellyttämät menettelytavat.

Kohderyhmä

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Oltava B-luokan ajo-oikeus
Kielitaitovaatimus B1

Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Iisalmi
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Iisalmi
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Autoalan perustutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Autoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ylä-Savon ammattiopisto
Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

Ylä-Savon ammattiopisto

YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja taidon kehittäjä, joka tekee työtä osaavamman maailman puolesta. YSAO tarjoaa nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta ja järjestää lyhytkoulutuksia. Opiskelijoina on nuoria ja aikuisia yli 4000 noin 150...

Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu